Καθώς η Ιουλία ετοιμάζεται για την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής της στη σειρά Το Προξενιό της Ιουλίας, το γάμο με κάποιον που δεν αγαπά, ο Γρηγόρης είναι απαρηγόρητος. Το αδιέξοδο της κατάστασης έχει καταρρακώσει τους δύο νέους, ενώ όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχουν με χαρά στις παραδοσιακές ετοιμασίες του θεσσαλικού γάμου.

Η Στάσα συμβουλεύει την Ιουλία να ξαναφτιάξει την σχέση της με τη Φιλιώ, προκειμένου να είναι σίγουρη πως και εκείνη δεν θα αποκαλύψει ποτέ τίποτα στον μελλοντικό σύζυγό της, για τον Γρηγόρη.

Όταν η Ιουλία αποφασίζει να ξαναμιλήσει με την Φιλιώ, αυτή της ανακοινώνει ότι σκοπεύει να παντρευτεί κι αυτή σύντομα τον έρωτα της ζωής της, που δεν είναι άλλος από τον Γρηγόρη.

Λίγο πριν το μυστήριο, η Ιουλία, επισκέπτεται το νεκροταφείο του Τυρνάβου για να προσευχηθεί στον τάφο του πατέρα της. Εκεί, θα την περιμένει ο Γρηγόρης και μια τελευταία ευκαιρία για τους δυο τους…

Οι ετοιμασίες για το γάμο της Ιουλίας με τον Γιωργίκη έχουν μπει στην τελική ευθεία και η Φιλιώ βρίσκοντας τον Γρηγόρη ευάλωτο, κάνει άλλη μια προσπάθεια να τον προσεγγίσει. Η Κυριακούλα ανησυχεί μήπως ο Γρηγόρης προσπαθήσει να σταματήσει το γάμο και ζητάει από τον Ζαφείρη να προσέχει το γιο της.

Από την πλευρά του ο Στασινόπουλος παίρνει τα μέτρα του, για να μην έχουν κάποιο απρόοπτο στο γάμο, ενώ η Στάσα, από τη δική της πλευρά, ετοιμάζει το δικό της σχέδιο για να στεριώσει ο γάμος της κόρης της με τον Γιωργίκη.

Η Κατερίνη υποπτεύεται πως η Φιλιώ συνάντησε κρυφά τον Γρηγόρη. Εν τω μεταξύ, ο Χρήστος αγωνιά όταν μαθαίνει πως ο πάτερ Επιφάνειος είναι άρρωστος και ζητάει από την Στεφανία μια πληροφορία, που όταν η Χάδω την ακούει, γίνεται έξαλλη.

Η μέρα του γάμου φτάνει κι η αγωνία της Ιουλίας κορυφώνεται. Ένα απρόσμενο γεγονός στο σπίτι της Ιουλίας τρομάζει εκείνη και τους καλεσμένους, ενώ ο Γρηγόρης παίρνει μια καθοριστική απόφαση…

 

Το Προξενιό της Ιουλίας: Δείτε το τρέιλερ του ALPHA