Ο Γρηγόρης μαθαίνοντας ότι είναι ο πατέρας της Βγενιώς στη σειρά του ALPHA, Το Προξενιό της Ιουλίας, φυσικά δεν είναι διατεθειμένος να την αφήσει στο σπίτι του Γιωργίκη, το ίδιο και η Ιουλία. Γι’ αυτό πηγαίνει για να τη διεκδικήσει. Δεν είναι όμως ο μόνος που θέλει το κοριτσάκι που το έχουν αγαπήσει όλοι. Τόσο ο Προβιός όσο και η Χάδω τη θέλουν κοντά τους. Άλλωστε αυτούς το παιδί αναγνωρίζει ως οικογένειά του. Ο Χρήστος τάσσεται υπέρ της Ιουλίας. Και όσο η διαμάχη μαίνεται, η μικρή Βγενιώ ξεφεύγει από την προσοχή τους και πηγαίνει στον στάβλο. Σε μια στιγμή που το άλογο τρομάζει, σηκώνεται στα δυο του πόδια και πέφτει πάνω στο παιδί και το σκοτώνει.

Οταν γίνεται αντιληπτό, ο πόνος, η οργή και ο θρήνος είναι αβάσταχτα. Ολοι στρέφονται με μένος στον Γιωργίκη καθώς τον θεωρούν υπεύθυνο για το χείλος που έχει φτάσει η ζωή τους αφού χάθηκε το φως από αυτήν, που ήταν το μικρό κοριτσάκι. Από κει και πέρα όλα παίζουν τον δικό τους καθοριστικό ρόλο στην ιστορία. Η αντιμετώπιση της Χάδως, που πλέον νιώθει νεκρή μέσα της αφού σκοτώθηκε και η τελευταία της ελπίδα να ευτυχήσει, η παρέμβαση του Γρηγόρη που ήρθε για να να πάρει από το αρχοντικό το παιδί του, η εμπλοκή στην υπόθεση του μοναχού Επιφάνειου και η αποκάλυψη της πραγματικής του ταυτότητας, η δολοφονία της Ευγενίας στο παρελθόν.

Η αντίδραση καθενός από όσους βρέθηκαν μέσα ή γύρω από το αρχοντικό τη μοιραία εκείνη νύχτα, θα βάλει από ένα μικρό λιθαράκι στο να γραφτεί ο ματωμένος επίλογος αυτής της τραγωδίας. Το φονικό μαχαίρι αλλάζει κάθε τόσο χέρια αφού όλοι θέλουν να σκοτώσουν τον Γιωργίκη.

Ο ένας αποτρέπει τον άλλον να γίνει φονιάς, αλλά όταν το μίσος φουντώνει, όλο και σε κάποιου τα χέρια βρίσκεται. Ποιος θα δώσει την καθοριστική μαχαιριά; Το τι έγινε πραγματικά, θα το μάθουμε λίγα λεπτά πριν το φινάλε. Σύμφωνα πάντως με το βιβλίο του Γιώργου Σ. Πολίτη, εκείνος που σκοτώνει τον άρχοντα του κάμπου είναι ο γιος του Χρήστος, ενώ η μικρή Ευγενία δολοφονείται κατά λάθος όταν πηγαίνει με φόρα να αγκαλιάσει τον Χρήστο και το μαχαίρι στη ζώνη του την τραυματίζει θανάσιμα.

Η Κυριακούλα μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο από τον γιατρό Γκλαβάνη και τη Φιλιώ. Εκεί, με αφορμή τη νοσηλεία και της Ιουλίας μετά την αιματοβαμμένη νύχτα στο αρχοντικό των Προβιών, θα συγκεντρωθούν οι περισσότεροι από τους ήρωες του δράματος και ανάμεσά τους ο αγνοούμενος από όλους Γρηγόρης, που θα κληθεί να απαντήσει αν γνωρίζει ή όχι ποιος σκότωσε τον Γιωργίκη και αν το προηγούμενο βράδυ ήταν κι αυτός παρών στο αρχοντικό, τη στιγμή της δολοφονίας. Την ίδια ώρα, ο Στασινόπουλος με τη Στάσα επιστρέφουν στη διοίκηση χωροφυλακής, μαζί με τον Επιφάνειο που ήρθε για να παραδοθεί. Αλλά από την ανάκριση που ακολουθεί, δεν προκύπτει η άμεση συνέργειά του στον φόνο.

Παρ’ όλα αυτά, μιλώντας μαζί του ο Στασινόπουλος, θα μάθει αρκετές λεπτομέρειες από το σκοτεινό παρελθόν του Προβιού, όπως και τι απέγινε τελικά η Χάδω, αλλά και η μικρή Ευγενία που εξακολουθεί να αγνοείται.

Η Ιουλία ανακρίνεται από τον Στασινόπουλο προκειμένου να διευκρινίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου ο Γιωργίκης Προβιός. Και καθώς παραμένει σιωπηλή, οδηγείται στον εισαγγελέα, που καλείται να αποφασίσει για την ενοχή και τον εγκλεισμό της στη φυλακή που στη συνέχεια θα την οδηγήσει μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα ή την αθωότητά της.

 

Το Προξενιό της Ιουλίας: Δείτε το τρέιλερ

Όλες οι ειδήσεις

Η Γη της Ελιάς: Αυτή είναι η τελευταία σκηνή της σεζόν

F1: Ο «μόνος λόγος» που ο Max Verstappen μπορεί να φύγει από τη Red Bull για τη Mercedes το 2025

Ο Παράδεισος των Κυριών: Συγκλονίζει η τελευταία σκηνή της σειράς