Ο Αστέρης στη σειρά Σασμός του Alpha δεν αντέχει πλέον την παρεμβατικότητα της Καλλιόπης. Η φυγή της Αργυρώς από την Κρήτη είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Αυτό είναι που κάνει τον Αστέρη να θέλει να βγάλει από τη ζωή του την ίδια του τη μάνα.

Αργυρώ και η Μαρίνα, μετά τις επιθέσειs που δέχτηκαν, ετοιμάζονται να φύγουν για τα Γιάννενα. Το νέο μαθαίνει φυσικά η Καλλιόπη η οποία είναι ικανοποιημένη από αυτή την εξέλιξη. Το σχέδιό τηs είχε επιτυχία και κατάφερε να τις απομακρύνει από τον τόπο τουs. Μόλις το νέο φτάνει στους αvθρώπους του χωριού παγώνουν όλοι και αρχίζουν να μιλάνε για τον λόγο που αναγκάστηκαν να πάρουν αυτή την απόφαση οι δύο γυναίκεs.

Κάνουν λόγο ανοιχτά πλέον για τον εκφοβισμό των Σταματάκηδων στις δύο γυναίκεs και αρχίζει να επικρατεί ένταση μεταξύ τους. Την ίδια στιγμή, πριν φύγει από το σπίτι της η Μαρίνα συναντά για τελευταία φορά την Καλλιόπη και τηs τα λέει έξω από τα δόντια!

Μόλις η Μαρίνα με την Αργυρώ φεύγουν, μένει μόνη στο χωριό η γιαγιά Ειρήνη με συντροφιά της τη Μανταρίνο και φυσικά τον Αγγελο που την προσέχει.

Η γιαγιά Ειρήνη όμωs έχει τον καημό τηs και αυτό που θέλει πριν κλείσει τα μάτια της είναι να λογαριαστεί με την Καλλιόπη. -Ετσι αποφασίζει να την αντιμετωπίσει κατά μέτωπο. Την ίδια στιγμή στη φυλακή ο Αστέρηs μαθαίνει πως η Αργυρώ έφυγε από την Κρήτη.

Φυσικά καταλαβαίνει τι έχει γίνει και το βάζει με τη μητέρα του. Έξαλλος καλεί την Καλλιόπη για μια συνάντηση που θα δώσει οριστικό τέλοs στην κυριαρχία της πάνω του.

Της ξεκαθαρίζει ότι δε θέλει να την ξαναδεί μπροστά του. Επίσης της καταλογίζει ευθύνες για το φευγιό της Αργυρώς και της Μαρίνας.

Η Καλλιόπη φεύγει καταρρακωμενη από τη φυλακή και δεν μπορεί με τίποτα να χωνέψει ότι την απαρνήθηκε ο γιος τηs.