Ούτε η φωτιά που πιάνει το αλουμινάδικο της οικογένειας Σταματάκη στη σειρά του ALPHA, Σασμός, ούτε το υδροκυάνιο που ρίχνει ο Γιάννος Μουντάκης στο φαγητό του Αστέρη ενώ ,είναι στο νοσοκομείο, αποβαίνουν μοιραία. Και στις δύο περιπτώσεις, όπως θα δούμε και στα επόμενα επεισόδια, ο αδελφός του Μαθιού θα σωθεί, κάνοντας τον Μανούσο να ετοιμάζει οργισμέvoς την επόμενη κίνησή του.

Μαζί με τον Γιάννο αποφασίζουν επόμενος στόχος του να είναι το οινοποιείο του Παύλου, στο οποίο και τοποθετούν ωρολογιακή βόμβα, αφού και αυτός έχει σταθεί με τη σειρά του στο πλευρό της Καλλιόπης και της οικογένειάς της. Οι κινήσεις τους όμως, παρόλο που θα είναι προσεκτικές, δεν θα βρουν τον στόχο και αυτό γιατί ο Βαγγέλης θα τη βρει και θα την εξουδετερώσει.

Όλα ξεκινούν όταν ένα γκρουπ με 11 Ρώσους επισκέπτεται το οινοποιείο του Παύλου για ξενάγηση, οι οποίοι στη συνέχεια πηγαίνουν στο μαγαζί του Παντελή για φαγητό. Εκεί η Τζένη, μετρώντας τους επισκέπτες, Θα παρατηρήσει πως λείπει ένας και ο Παύλος διορθώνοντάς τη θα της πει πως η συμφωνία είχε γίνει, ούτως ή άλλως, για 10 μόνο επισκέπτες.

Ο Βαγγέλης που θα ακούσει τη συνομιλία τους και είχε νωρίτερα παρατηρήσει τις περίεργες κινήσεις ενός Ρώσου που επισκέφθηκε την τουαλέτα, επιστρέφει στον χώρο της ξενάγησης και μαζί με τον Τάσο ψάχνουν για κάτι που να μοιάζει… ύποπτο. «Κάτι μου λέει πως εκείνος ο τύπος, μόνο για την ξενάγηση δεν ήρθε. Φύλαγε το ρούχα σου…», παρατηρεί ο Τάσος και λίγο αργότερα το μάτι του Βαγγέλη «συλλαμβάνει» το ηλεκτρονικό χρονόμετρο της βόμβας που φωτίζει.

Βαγγέλης και Τάσος κατευθύνονται στο σημείο και βλέπουν τη βόμβα που δείχνει 1 ώρα και 50 περίπου λεπτά. «Χριστός και Παναγιά, τι είναι αυτό;», θα πει ο Βαγγέλης τρομαγμένος και με τη βοήθεια της αστυνομίας που θα τρέξει στο σημείο, θα καταφέρουν να τη βγάλουν έξω από τον χώρο και να την εξουδετερώσουν. Εκείνοι θα χαρούν για την ανακάλυψή τους, ωστόσο Μανούσος και Γιάννος θα είναι τουλάχιστον απογοητευμένοι που ακόμα ένα σχέδιό τους πέφτει στο κενό.

 

Σασμός: Δείτε το τρέιλερ