Η ζωή στα Γιάννενα κινείται σε διαφορετικους ρυθμούς στη σειρά του Alpha, Σασμός. Μαρίνα και Αργυρώ βρίσκονται πια μακριά από το νησί που τους προκάλεσε τόσο πόνο και προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους. Η Αργυρώ ακούει τη βαθιά εξομολόγηση του Σταύρου για την τραγική στιγμή που καθόρισε τη ζωή του και για πρώτη φορά τον νιώθει τόσο κοντά της. Η Μαρίνα υποδέχεται την Άσπα στα Γιάννενα και η οικογένεια είναι χαρούμενη που βλέπει ξανά ένα οικείο πρόσωπο. Αμέσως η Αργυρώ κανονίζει εξόρμηση με την ξαδέλφη της στα Ζαγοροχώρια. Οι δυο τους περνούν ώρες ανεμελιάς μακριά από όλους, ενώ στο χαλαρό κλίμα συνεισφέρει πολύ και ο Σταύρος.

Η Αργυρώ τον αισθάνεται πλέον πολύ δικό της και έτσι αποφασίζει να του ανοίξει την καρδιά της. Του αποκαλύπτει όλο το παρελθόν της και διηγείται την ιστορίά της. Οι δυο τους έρχονται πιο κοντά από ποτέ. Παράλληλα ένα δώρο θα ξυπνήσει στη Μαρίνα μνήμες του κοντινού παρελθόντος. Είναι από τον Αντώνη. Οι δυο τους δεν έχουν σταματήσει να μοιράζονται και νο εξομολογούνται ο ένας στον άλλον πράγματα, ούτε έχουν πάψει να επικοινωνούν από τότε που εκείνη έφυγε από την Κρήτη. Λίγο αργότερα μια μεγάλη ανατροπή περιμένει την’Ασπα. Θα δεχτεί μια ευχάριστη έκπληξη, που θα ομορφύνει για λίγο τις ζωές όλων τους.

Σασμός: Ο Νικηφόρος επιστρέφει στο χωριό

Ο Νικηφόρος επιστρέφει στο χωριό και νομίζει πως θα περάσει μερικές χαλαρές στιγμές στο σπίτι του. Αντ’ αυτού, όμως, έρχεται αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη έκπληξη. Ο Μαθιός είναι έτοιμος να του μιλήσει για την αγάπη που τρέφει για τη Βασιλική… Οι δύο άντρες κάθονται και μιλάνε και ο Μαθιός τού αποκαλύπτει ότι έχει σχέση με τη μητέρα του. Ο Νικηφόρο μένει εμβρόντητος μετά την αποκάλυψη του Μαθιού και νομίζει πως του κάνουν πλάκα. Σύντομα όμως καταλαβαίνει την αλήθεια, παθαίνει σοκ και δεν ξέρει πώς να αντιδράσει.

Η φυγή προς το Ηράκλειο μοιάζει με μονόδρομο για τον νεαρό. Στο μεταξύ, η Βασιλική κοντεύει να τρελαθεί από την αγωνία της για το πώς θα αντιδράσει το παιδί της στην αποκάλυψη του Μα-θιού. Η Καλλιόπη, από την άλλη, κρατά μια αναπάντεχη στάση στο θέμα του Νικηφόρου, που θα εκπλήξει ευχάριστα τον Μαθιό.

Ο Νικηφόρος δεν έχει ακόμα μιλήσει σε κανέναν και η αγωνία της Βασιλικής και του Μαθιού κορυφώνεται αφού θέλουν να ελπίζουν πως θα δεχτεί τελικά τη σχέση τους αλλιώς εκείνοι δεν θα μπορούν να είναι ποτέ ξανά μαζί. Ο Μαθιός εξομολογείται στη μητέρα του την πρόθεσή του να φύγει, από το χωριό αν η απόφαση του παιδιού είναι αρνητική. Οσο περνούν οι μέρες και δεν έχουν νεότερα από τον Νικηφόρο, ο Μαθιός και η Βασιλική περιμένουν με αγωνία το οριστικό τέλος της σχέσης τους… Ξαφνικά ο Νικηφόροςαφήνει το Ηράκλειο και γυρίζει στο χωριό για να δώσει την τελική του απάντηση!