Τίποτα δεν παραμένει ίδιο στην Ανω Ποριά και στη σειρά του ALPHA, Σασμός. Μετά τον θάνατο του Μαθιού, άπαντες παραμένουν συγκλονισμένοι, αλλά την ίδια στιγμή προσπαθούν να κοιτάξουν το μέλλον. Ειδικά η Βασιλική που έχει στην αγκαλιά της τη μικρή Ματθίλδη να της χαμογελά. Η κοπέλα δεν σταματά να μιλά στο μωρό για τον πατέρα της αλλά και τον αδερφό της Νικηφόρο. Στο πλευρό τους έχουν πάντα την Καλλιόπη, που δεν σταματά να βοηθά αδιάκοπα τη νύφη της.

«Καλλιόπη, μάλλον ήρθε η ώρα να πας κι εσύ στο σπίτι σου. Ο Παύλος θα σε περιμένει. Δεν γίνεται να είσαι συνέχεια και μόνιμα στο πλευρό μας. Θα είμαστε εντάξει εμείς», λέει στην καπετάνισσα, ενώ η ευγνωμοσύνη διαγράφεται στο πρόσωπό της.

«Ο Παυλής καλά θα κάνει να περιμένει. Τώρα είμαι με την εγγόνα μου και δεν θα την παρατήσω για εκείνον. Αν θέλει να έρθει εκείνος σε μένα», λέει στη νύφη της, στην οποία και ξεφεύγει ένα γελάκι.«Να ξέρεις πάντως, μου αρέσει πολύ που εσείς οι δύο είστε μαζί και σε προσέχει», θα πει τελικά η Βασιλική.

Οι απώλειες που λαμβάνουν χώρα στην Ανω Ποριά, φαίνεται να έχουν επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων του χωριού, οι οποίοι και ψάχνουν τρόπους για να κρατήσουν τις οικογένειές τους μονιασμένες. Ανάμεσα σε αυτούς και η οικογένεια Αγγελάκη. Συγκεκριμένα, ο Παντελής ζητά από τον Μανόλη και την Τζένη να μη φύγουν για την Αμερική. «Θέλω να μείνετε εδώ. Η Θοδώρα, Μανόλη μου, σε έχει ανάγκη. Και εσένα Τζένη. Πέρασε πίκρες, όπως όλοι μας άλλωστε. Θα είναι ωραία νομίζω να σε έχει κοντά της», τους εξηγεί και ο γιος του το σκέφτεται γιατί δεν θέλει να αφήσει ούτε τη Βασιλική μόνη.

Αλλωστε αυτό είχε υποσχεθεί και στον κολλητό του, τον Νικηφόρο. Να είναι πάντα στο πλευρό της οικογένειάς του και αφού ο Μαθιός δεν είναι πλέον ανάμεσά τους για να τους προστατεύσει, αισθάνεται χρέος του να το κάνει εκείνος. Την ίδια ώρα όμως, η Θοδώρα που μαθαίνει για την παράκληση του πατέρα της στον αδελφό της, τον σπρώχνει να κάνει το ακριβώς αντίθετο. Να φύγει όσο πιο μακριά μπορεί για να σωθεί μαζί με το κορίτσι του και να κυνηγήσει τα όνειρά του. Ο Μανόλης διχάζεται αλλά τελικά παίρνει την απόφαση που θα του αλλάξει τη ζωή. Να φύγει για πάντα από το χωριό.

Παρόμοιες αποφάσεις όμως λαμβάνει και ο Χρήστος. Καλεί τη Στέλλα στο γραφείο του για να της ανακοινώσει κάτι που θα την αφήσει με το στόμα ανοιχτό. «Επιστρέφω στην Αθήνα, αγάπη μου. Η θέση μου εκεί με περιμένει. Θα με συνοδεύσεις;», τη ρωτά και το χαμόγελό της προδίδει την απάντηση.

Ο Τηλέμαχος επιτίθεται στον Ρούσσο, αφού θεωρεί πως είναι η αρχή του κακού και ο Παύλος συζητά μαζί του για τη συμπεριφορά του. Τον πείθει μάλιστα να είναι εκείνος που θα κάνει το πρώτο βήμα με την οικογένεια των Σταματάκηδων και πιο συγκεκριμένα του ζητά να βαφτίσει την κόρη της Βασιλικής μαζί με τον Αστέρη. Ο Τηλέμαχος δέχεται και λίγο μετά την ιερή στιγμή της βάπτισης, η Καλλιόπη ανακοινώνει τον πολυπόθητο σασμό ανάμεσα στις δύο οικογένειες. Και το όνομα αυτής… Ματθίλδη, αφού είθισται τα αβάπτιστα παιδιά να παίρνουν το όνομα του γονέα που έχει συγχωρεθεί.

Οι μέρες που θα ακολουθήσουν θα είναι βαριές, αφού ο Αντώνης συνειδητοποιεί παράλληλα πως όλοι οι κοντινοί του άνθρωποι ήξεραν τον δολοφόνο του Στεφανή εκτός από εκείνον, όμως τελικά, ο άνθρωπος μέσα του θα νικήσει τον αστυνόμο. Ο γάμος του Αστέρη και της Αργυρώς θα βάλει ένα τέλος σε αυτά που έζησαν και θα σημάνει την αρχή της αγάπης και της ομόνοιας. Και στα δικά σας…

Σασμός: Δείτε το τρέιλερ

Όλες οι ειδήσεις

Survivor spoiler 26/6: Αυτός είναι το φαβορί στον τελικό

Ενημέρωση αναβάτη του Isle of Man TT για την εξαντλητική διαδικασία ανάρρωσης

Survivor: Τέλος το κρυφτό-Τα αποκάλυψε όλα ο Γιώργος Λιανός