Ο Μανόλης στη σειρά Μία Νύχτα του Αυγούστου αποφασίζει να ανοίξει την αγκαλιά του στην κόρη της Ρηνιώς και να γίνει γι αυτήν ο πατέρας που δεν γνώρισε ποτέ. Η ζωή όμως έχει άλλα σχέδια για εκείνον, αφού μέσα από το μυστηριώδες γράμμα του Ανδρέα αποκαλύπτεται ότι η κόρη της Άννας, την οποία μεγαλώνουν η Μαρία και ο Κυρίτσης, είναι δικό του παιδί.

Η Ρηνιώ είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και ο Μανόλης βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της. Αυτές οι τελευταίες της μέρες, που περνούν μαζί, στέ—κονται αφορμή για να έρθει, επιτέλους, αντιμέτωπος με τα συναισθήματα που είχε κρύψει καλά μέσα του τα τελευταία χρόνια, αλλά και με τις ανάγκες του. Αποδέχεται πια ότι αυτό που χρειάζεται για να είναι πλήρης η ζωή του είναι αγάπη και μια οικογένεια.
Η Ρηνιώ φεύγει από τη ζωή, αφήνοντας πίσω την κόρη της, Χριστίνα. Ο Μανόλης, που έχει δεθεί πολύ με τη μικρή, έχει αρχίσει να σκέφτεται πολύ σοβαρά να αναλάβει το ρόλο του πατέρα της. Αγνοεί, όμως, την ύπαρξη του γράμματος που έχει ως παραλήπτη τον ίδιο Το μυστηριώδες γράμμα του Ανδρέα μπορεί να ανατρέψει τα πάντα στη ζωή του. Τα δικά της σχέδια κάνει και η Αγάθη η οποία σκέφτεται, για πρώτη φορά, να αφήσει για πάντα πίσω της τον Πειραιά και να φύγει κάπου πολύ μακριά.

Την ίδια ώρα, και ο Ανδρέας στη φυλακή περνά δύσκολες στιγμές. Βρισκεται στην απομόνωση για να γλιτώσει από τον Σταθακάκη και τον Χρόνη, και έρχεται πολύ κοντά με τον σαμάνο. ‘Οσο για τη Μαρία, έχει μια απρόσμενη συνάντηση που την αναστατώνει πολύ και φέρνει στο μυαλό της άσχημες αναμνήσεις. Ξαφνικά, βλέπει μπροστά της τον αξιωματικό της φυλακής, ο οποίος την είχε κακοποιήσει, και ο εφιάλτης ξυπνά και πάλι... Ο καιρός περνά και ο Μανόλης, που έχει μάθει πια από το γράμμα του Ανδρέα ότι η Σοφία είναι κόρη του, αποφασίζει να πάει στην Κρήτη. Την άφιξή του μαθαίνουν η Μαρία και ο Κυρίτσης κι αρχίζουν να ανησυχούν, αφού δεν γνωρίζουν τις προθέσεις του. Το μόνο που τους μένει να κάνουν είναι να προετοιμαστούν για τη μεγάλη σύγκρουση μαζί του. “Εχουν, μάλιστα, ως σύμμαχο στο πλευρό τους τον Παπαδημητρίου, ο οποίος έχει επιστρέψει επίσης στην Κρήτη, κυνηγημένος από το χουντικό καθεστώς.

Ο Αντώνης, βλέποντας και πάλι τον Μανόλη μπροστά του, αποφασίζει να ομολογήσει το μυστικό που κουβαλούσε τόσα χρόνια και είχε βάρος στη συνείδησή του. Η στιγμή που θα βγει η αλήθεια στο φως για να διορθωθούν κάποια λάθη του παρελθόντος έφτασε. Ο Ανδρέας, από την άλλη, νιώθει το τέλος να πλησιάζει και παλεύει μες στο κουρασμένο του μυαλό να βρει μια κάποια μικρή λύτρωση για ό,τι έκανε. Πόσο εύκολο, όμως, είναι να αφήσει πίσω του αυτή την τραγική νύχτα του Αυγούστου. που αφαίρεσε τη ζωή της Άννας, της μοναδικής γυναίκας που αγάπησε στη ζωή του;

 

Μία νύχτα του Αυγούστου: Δείτε το τρέιλερ της σειράς της ΕΡΤ1