Ο Πέτρος, από την πρώτη στιγμή που είδε την Ελισάβετ στο Μαύρο Ρόδο, νιώθει πρωτόγνωρα συναισθήματα που δεν έχει αισθανθεί για καμία άλλη κοπέλα. Γι’ αυτό προσπαθεί να την πλησιάσει, ενώ παρατείνει τη διαμονή του στη Γερακιανή, με πρόφαση την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε πρόσφατα ο σεισμός στο μοναστήρι.

Όμως στα επόμενα επεισόδια της σειράς του MEGA, ο Θέμης αποφασίζει να πάει στο χωριό και να τον αναγκάσει να τον ακολουθήσει στην Πάτρα, προκειμένου να υπογράψει την άδεια για το καινούργιο μαγαζί, που θα είναι στο όνομά του. Εκεί, ο Θέμηςκαι ο Πέτρος έχουν μία ακόμη έντονη συζήτηση σχετικά με το παραπάνω θέμα, αφού ο τελευταίος δεν είναι πρόθυμος να εμπλακεί με τις επιχειρήσεις του πατέρα του. Κάποια στιγμή, όμως, ο Θέμης βρίσκεται μπροστά σε μία συνάντηση του γιου του και της Ελισάβετ και παρατηρεί με προσοχή τον τρόπο που την κοιτάζει στα μάτια. Τότε, καταλαβαίνει τον λόγο για τον οποίο ο Πέτρος αρνείται να επιστρέψει στην Πάτρα και αποφασίζει να πάρει άμεσα την κατάσταση στα χέρια του. Σύντομα, λοιπόν, ο Θέμης επισκέπτεται το μοναστήρι και ζητάει από την ηγουμένη να αποδεσμεύσει το συντομότερο δυνατόν τον Πέτρο από τις εργασίες. Ακόμη, αφήνει να εννοηθεί ότι ο γιος του ίσως έχει ερωτευτεί κάποια μοναχή και αυτό θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

Η ηγουμένη σαστίζει και υπακούει στην εντολή του Θέμη. Λίγο μετά, απαγορεύει στον Πέτρο να μπει στο μοναστήρι, ενημερώνοντάς τον ότι δεν χρειάζονται άλλο τις υπηρεσίες του, με εκείνον να παραξενεύεται. Διαπιστώνει ότι δεν μπορεί να βρει άλλες δικαιολογίες για να παρατείνει την παραμονή του στο χωριό και απογοητεύεται καθώς δεν θα μπορεί πια να βρίσκεται με την Ελισάβετ.‘Επειτα, η ηγουμένη προτείνει στον μητροπολίτη να επιστρέψει άμεσα η Ελισάβετ στο μοναστήρι, γιατί υπάρχουν κάποιοι από το περιβάλλον της που της έχουν εκφράσει την ανησυχία τουςγι’ αυτήν. Συνεπώς, ο Θεμης και η ηγουμένη καταφέρνουν να χωρίσουν τους δύο νέους!

Μαύρο Ρόδο: Δείτε το τρέιλερ