Η Λήδα στη σειρά Ήλιος, από την ημέρα που βρήκε στα πράγματα της μητέρας της ένα μενταγιόν που έχει πάνω χαραγμένο το γράμμα «Κ» και μία ημερομηνία, συνειδητοποίησε πως υπάρχει ένα μυστικό που δεν γνωρίζει μέχρι και σήμερα. Έτσι, αποκάλυψε στον Νικήτα πως θέλει να κάνει τα πάντα για να μάθει τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Εκείνος, λοιπόν, όπως θα πα-ρακολουθήσουμε στην πορεία των επεισοδίων της καθημερινής σειράς του ΑΝΤ1, αποφασίζει να τη βοηθήσει να λύσει το συγκεκριμένο μυστήριο. Η γυναίκα ξεκινά, αμέσως, να συλλέγει πληροφορίες για το παρελθόν της μητέρας της και μαθαίνει πως υπήρξε στη ζωή της ένας άντρας με το όνομα Κωνσταντίνος. Λίγες ώρες μετά, ο αγαπημένος της συναντάει τυχαία τον συγκεκριμένο άντρα στον δρόμο, αλλά αποφασίζει να μην το πει στη Λήδα. Μάλιστα, σκέφτεται να τον συναντήσει μόνος του και να του δείξει το βιβλίο το οποίο έχει αφιερώσει στη Μαρία. ‘Οπως και γίνεται.

Ήλιος: Ο Κωνσταντίνος αποφεύγει την Λήδα

Τότε, λοιπόν, ο Νικήτας προσπαθεί να μάθει λεπτομέρειες τόσο για τη σχέση του με τη Μαρία όσο και αν τον συνδέει τελικά κάτι με τη Λήδα. Λίγες ώρες αργότερα, ο Νικήτας τής αποκαλύπτει πως συνάντησε τον Κωνσταντίνο και της μεταφέρει όσα είπαν. Η ίδια αισθάνεται περίεργα και δεν ξέρει αν θέλει πραγματικά να γνωρίσει αυτόν τον άντρα.’Ομως αρχίζει να σκέφτεται σοκαρισμένη πως το μυστικό της μητέρας της ίσως να είναι πως ο Κωνσταντίνος είναι τελικά ο βιολογικός της πατέρας και όχι ο Αντώνης.

Η σκέψη αυτή στριφογυρίζει στο μυαλό της για μέρες και έτσι κάποια στιγμή αποφασίζει να τον συναντήσει και να προχωρήσει σε τεστ DNA για να μάθει την αλήθεια. Ξέρει, όμως, πως όποιο και να είναι το αποτέλεσμα η αγάπη που τρέφει για τον Αντώνη δεν θα αλλάξει ποτέ. Ωστόσο θέλει να βρει τον βιολογικό της πατέρα. Αισθάνεται πως πρέπει να ξέρει την αλήθεια. Τα αποτελέσματα ύστερα από μέρες, βγαίνουν, ενώ οι επαφές που έχει η Λήδα με τον Κωνσταντίνο είναι όλο και πιο συχνές. Το γεγονός αυτό, όμως, ανησυχεί πολύ τον Αντώνη. Ο τελευταίος αισθάνεται την ανάγκη να παρέμβει, καθώς δεν Θέλει να χάσει τη Λήδα από τη ζωή του! Το κλίμα, όμως, ανάμεσα σε εκείνον και τη γυναίκα είναι ιδιαίτερα φορτισμένο. Από την άλλη εκείνη σταδιακά απογοητεύεται μιας και ο Κωνσταντίνος λέγοντάς της διάφορες δικαιολογίες αποφεύγει να τη συναντήσει…