Μία νύχτα που η οικογένεια Αρχοντάκη στη σειρά Η Παραλία, βρίσκεται εκτός σπιτιού, η μοίρα τους αλλάζει δραματικά. Η Υπατία, υπακούοντας στις επιθυμίες της καρδιάς της, περνάει μια ξέγνοιαστη βραδιά στην αγαπημένη της παραλία μαζί με τον Χάρι. Όμως η μοίρα τής επιφυλάσσει μια ακόμα τεράστια έκπληξη.

Η τραγική ανακάλυψη του Δημητρού πυροδοτεί αλυσιδωτές αντιδράσεις, οι οποίες θα σημαδέψουν το μέλλον της οικογένειας. Για την ακρίβεια, βρίσκει την Αντιγόνη νεκρή, ταράζεται και δεν ξέρει σε ποιον να το πει. Οταν λίγο αργότερα επιστρέψει η Νικολίνα στο σπίτι και τον βρει σε άθλια κατάσταση, πάνω από τη νεκρή νύφη της, θα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της. Ενα βαρύ πέπλο πέφτει πάνω από την οικογένεια, προκαλώντας σε όλους θλίψη και κυρίως στην Υπατία που δεν περίμενε πως η επίσκεψή της στο νησί θα συνδεόταν με ένα τόσο τραγικό γεγονός.

Ο θρήνος για το τραγικό γεγονός ενώνει τους χίπηδες, αλλά και τους ανθρώπους του χωριού, καθώς σπεύδουν να αποχαιρετίσουν έναν από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους της κοινότητας.
Μια αναπάντεχη σύλληψη φέρνει στο φως παράνομες υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκονται άτομα πέραν κάθε υποψίας.

Το καλοκαίρι φεύγει και η κοινότητα των χίπηδων ανησυχεί για το πώς θα τα βγάλουν πέρα, τους προσεχείς μήνες, στην παραλία των Ματάλων. Η κοσμοθεωρία του Χάρι αρχίζει σιγά-σιγά να αλλάζει, μετά κι από τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα. Η Υπατία εκφράζει ξεκάθαρα την επιθυμία να μείνει στην Κρήτη κοντά στους δικούς της, προκαλώντας με τη συμπεριφορά της μεγάλες εντάσεις στη σχέση της με τον Γιώργο. Εκείνος της λέει ότι πρέπει να φύγουν για να ηρεμήσει αλλά εκείνη τον προτρέπει να φύγει μόνος μέχρι να ηρεμήσει λίγο η κατάσταση στο σπίτι της.

Την ίδια στιγμή οι σκοτεινές δραστηριότητες του Γράντου στοιχειώνουν τη συνείδησή του και οι επανειλημμένοι εφιάλτες διαταράσσουν τον ύπνο του. Ενα γεγονός καθυστερεί το πλάνο του Διονύση Αρχοντάκη για την ανέγερση του ξενοδοχείου και δημιουργεί προβλήματα στα σχέδιά του.

 

Η Παραλία: Δείτε το τρέιλερ της ΕΡΤ1