Οι ιατρικές επισκέψεις της Υπατίας στα γειτονικά χωριά στο πλευρό του Χάρι στη σειρά Η Παραλία, την κάνουν να νιώθει όμορφα και φτιάχνουν τη διάθεσή της, καθώς της δίνουν σκοπό, λόγο και δύναμη.

Στο μεταξύ, μια ξαφνική αδιαθεσία της Κερασίας ανηουχεί τον Γράντο και έτσι σπεύδει να ζητήσει τη βοήθεια της νεαρής γιατρού, ενώ ο πατέρας της, ο Διονύσης, δυσκολεύεται να επιστρέψει στην καθημερινότητά του. Και όλα αυτά ενώ τα Χριστούγεννα πλησιάζουν στο χωριό των Ματάλων και ένα μεγάλο χίπικο πάρτι ετοιμάζεται στο συνηθισμένο τους στέκι, το «Mermaid Cafe».
Με τον Διονύση να δυσκολεύεται, τα ηνία της επιχείρησης Αρχοντάκη περνούν στη χέρια του νεότερου μέλους της οικoγένειας του Παύλου, ο οποίος αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας τις εκκρεμείς υποθέσεις.

Ο Γράντος και η Κερασία λαμβάνουν χαρμόσυνα νέα, καθώς τους ανακοινώνεται η εγκυμοσύνη της κοπέλας, που τόσο καιρό τη λαχταρούσε. Την ίδια ώρα, ο Γράντας, σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από τις σκοτεινές δουλειές που εκτελεί για λογαριασμό του Διονύση, έρχεται σε ρήξη μαζί του.

Παράλληλα, η Νικολίνα, που αναλαμβάνει να προστατέψει την οικογένειά της, παροτρύνει τον Διονύση να μην αμελεί τις υποχρεώσεις του.
Στα Μάταλα υπάρχει μια παλιά συνήθεια… Κάθε Κυριακή όλοι οι κάτοικοι συγκεντρώνονται στην εκκλησία για να ακούσουν το κήρυγμα του παπα-Νικόλα. Αυτή την Κυριακή ο πατέρας της Κερασίας αισθάνεται ιδιαίτερα ευγνώμων για τα ευχάριστα νέα που αφορούν την οικογένειά του και δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του για το εγγονάκι του, που… βρίσκεται στον δρόμο. Παράλληλα, η Υπατία ανησυχεί για την κατάσταση του αγαπημένου της θείου, του Δημητρού, ο οποίος έχει κλειστεί στον εαυτό του, επηρεασμένος από τα τραγικά γεγονότα που το τελευταίο διάστημα πλήττουν το χωριό.
Η Υπατία, και ως γιατρός, πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει τον θείο της τον Δημητρό, γι αυτό κάνει ό,τι περνά από το χέρι της να τον συνεφέρει. Προς μεγάλη της έκπληξη, όμως, απέναντί της στέκεται ως μεγάλος αντίπαλος η ίδια της η γιαγιά, η Νικολίνα. ‘Αραγε ποιο μυστικό κρύβει η δυναμική αυτή γυναίκα; Στο μεταξύ, ένας νέος υπάλληλος αναλαμβάνει καθήκοντα στην τοπική πολεοδομία και τόσο ο Λοΐζος όσο και Παύλος αναπτύσσουν σχέση μαζί του. Η Υπατία συνοδεύει την Κερασία στον γιατρό και παραμένει στο πλευρό της, στηρίζοντάς την και αναμένοντας νεότερα από την εξέτασή της.

 

Η Παραλία: Δείτε το τρέιλερ της ΕΡΤ1

Όλες οι ειδήσεις

Έρωτας Φυγάς: Ο Ιάσονας τελειώνει με την Ευγενία-Έτσι θα τη βάλει φυλακή!

F1: Άγριος καβγάς! Ο Ράσελ και ο Χάμιλτον

Σασμός: Τέλος πασίγνωστη πρωταγωνίστρια – Πάει στο MEGA – Αυτή είναι