Αρετή και Μέλπω βγάζουν… νύχια στο σημερινό (26/1) επεισόδιο της σειράς του Mega, Η Γη της Ελιάς. Καταλαβαίνει πώς η προηγούμενη γυναίκα του Λυκούργου έχει βάλει στο μάτι τον Στάθη.  Πως θα αντιδράσει η Μέλπω στην επίθεση της Αρετής;

Η Αθηνά εξομολογείται στον Ιάκωβο τα πάντα σε ό,τι αφορά στη σχέση της με τον Δημήτρη αλλά και όσα έχουν συμβεί με τη μητέρα της και τον φόνο που διέπραξε στα εφηβικά της χρόνια. Ο Ιάκωβος θα αντιδράσει έτσι που κανείς δεν θα περιμένει.  Η Μαργαρίτα μαθαίνει από την Ευτυχία για την επίθεση του Ανέστη κι αυτή υπόσχεται να τον βάλει στη θέση του. Παράλληλα, η Ελένη πηγαίνει στην αστυνομία και ρωτά τον Κουράκο για τον Ανέστη.

Η Αντιγόνη κάνει ακόμα μία προσπάθεια για να έρθει κοντά στον Μάνο, αλλά ο ίδιος θα την απορρίψει ξανά. Η Βασιλική, ξέροντας ότι δεν μπορεί να κρύβεται για πάντα, παίρνει τη μεγάλη απόφαση. Η ίδια πηγαίνει στο πατρικό της σπίτι για να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τους γονείς της. Τέλος, η Αρετή τσακώνεται με τη Μέλπω για τα μάτια του Στάθη απόψε στην σειρά, λούζοντάς την από πάνω μέχρι κάτω με κατάρες.

Η Γη της Ελιάς

Ένα ερωτικό δράμα που εκτυλίσσεται στην καρδιά της Μάνης, την Αρεόπολη. Είναι η εποχή του μαζέματος της ελιάς, μια δραστηριότητα που κανείς και τίποτα δε μπορεί να σταματήσει. Η ιστορία µας ξεκινάει ένα συνηθισμένο απόγευμα, όταν η 23χρονη Μυρτάλη Βρεττάκου φεύγει από το πατρικό της για να πάει να συναντήσει τον 27χρονο αγαπημένο της, Στέφανο Καπερνάρο.

Λίγο αργότερα όμως, το ερωτικό τους κρησφύγετο τυλίγεται στις φλόγες και η τύχη των δύο ερωτευμένων παιδιών αγνοείται. Στο αρχοντικό των Βρεττάκων επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. Ο πατριάρχης της οικογένειας, ο Ιπποκράτης Βρεττάκος, είναι βαριά άρρωστος. Με το θάνατό του, οι ισορροπίες εντός της οικογένειας ανατρέπονται, τα προσωπεία πέφτουν και σκοτεινά μυστικά αναδύονται. Στη σκληροτράχηλη γη της ελιάς, ο γδικιωµός (εκδίκηση) στήνει καρτέρι στον έρωτα…