Στα επόμενα επεισόδια η Γης της Ελιάς στo MEGA Ιουλία και Κουράκος είναι σχεδόν έτοιμοι για το γάμο τους ενώ εκείνη ετοιμάζει γεμάτη συγκίνηση το νυφικό τους κρεβάτι.

Όλοι στην οικογένεια των Βρεττάκων είναι χαρούμενοι!

Ο Ισίδωρος τρώει μεγάλο «χαστούκι» από την Αθηνά, η οποία αναθεωρεί και πλέον αρνείται να του πουλήσει το μερίδιό της. Ο Ισίδωρος κατηγορεί τον Κωνσταντίνο γιατί θεωρεί ότι καθυστέρησε τις υπογραφές των συμβολαίων.

 

Επεισόδιο Πέμπτης 6/1

Η Μυρτάλη  στη θέα του Αλέξη θυμώνει και τον διώχνει κακήν κακώς. Ενημερώνει τη Μαργαρίτα και της εξηγεί πως την επόμενη φορά που θα την παρακολουθήσει ο γιος της, θα πει τα πάντα στον Στέφανο για την απαγωγή.

Η Μαργαρίτα προσπαθεί να «σφίξει τα λουριά» του Αλέξη, αλλά μάταια.

Η Άννα πολιορκεί τον Λεωνίδα, αλλά τελικά δεν είναι του γούστου της.

Η γη της ελιας επόμενα επεισόδια: Ο Στάθης προσπαθεί να χαλάσει τον γάμο της Ιουλίας - Επιστρέφει στη Μάνη ο Φίλιππος

Η Μυρτάλη ρωτάει την Ιουλία αν ξεπέρασε τον Στάθη, αλλά δεν παίρνει ξεκάθαρη απάντηση.  Από την άλλη, ο Ιάκωβος πιέζει τον Στάθη για να μην είναι κοντά στην Ιουλία αλλά εκείνος δεν κάνει κάτι. Ιάκωβος κι Αθηνά έχουν μία πιο στενή σχέση.

Μια ξαφνική λιποθυμία του Ανέστη ταράζει την Αναστασία που ανησυχεί για την υγεία του. Ο Λυκούργος δεν είναι άνετα που θα είναι στον γάμο του Φίλιππου και της Βασιλικής. Η θέση του είναι ακόμα πιο δύσκολη όταν  συνειδητοποιεί πως θα είναι κουμπάρος μαζί με τη Χάιδω. Η Μαργαρίτα πάει να φύγει για τον γάμο στην Αθήνα, αλλά στην πόρτα της είναι ένα πρόσωπο από το παρελθόν.

Η Γη της Ελιάς

Ένα ερωτικό δράμα που εκτυλίσσεται στην καρδιά της Μάνης, την Αρεόπολη. Είναι η εποχή του μαζέματος της ελιάς, μια δραστηριότητα που κανείς και τίποτα δε μπορεί να σταματήσει.

Ο πατριάρχης της οικογένειας, ο Ιπποκράτης Βρεττάκος, είναι βαριά άρρωστος. Με το θάνατό του, οι ισορροπίες εντός της οικογένειας αλλάζουν τα προσωπεία πέφτουν και σκοτεινά μυστικά αναδύονται. Στη σκληροτράχηλη γη της ελιάς, ο γδικιωµός (εκδίκηση) στήνει καρτέρι στον έρωτα…