Τόσο η Μαργαρίτα όσο και η Βασιλική με την Αθηνά στη σειρά του MEGA Η Γη της Ελιάς επισκέπτονται τη Μονή όπου φιλοξενείται η Χάιδω προκειμένου να την πείσουν να γυρίσει στο σπίτι της στη Μάνη. Σύμφωνα με το myTV όμως η γυναίκα δε φαίνεται ακόμα έτοιμη για την επιστροφή της στα εγκόσμια.

Μάλιστα, εξομολογείται στην νύφη της ότι δεν είναι σίγουρη ότι θέλει να αφήσει ποτέ το μοναστήρι. Στη συνέχεια η Βασιλική μεταφέρει αυτή την εξέλιξη στον Λυκούργο ο οποίος αναστατώνεται και φοβάται ότι έχασε για πάντα τη γυναίκα που αγαπάει.

Ο χρόνος κυλάει αργά και βασανιστικά για τον άντρα την ώρα που η Βασιλική πετάει ξανά στα πόδια της και αφοσιώνεται στο μεγάλωμα της κόρης της, έχοντας πάντα την στήριξη του Στάθη, της Αριάδνης, του Μιλτιάδη και του Παρασκευά.

Οι μέρες περνούν και η Χάιδω συνεχίζει να παραμένει στο μοναστήρι. Ωστόσο οι αμέτρητες συζητήσεις που κάνουν με την Ηγουμένη και οι εξομολογήσεις στον Θεό την βοηθούν να ελαφρύνει την ψυχή της.

Κάποια στιγμή η γυναίκα συνειδητοποιεί ότι της έχουν λείψει απίστευτα τα αγαπημένα της πρόσωπα ενώ παράλληλα σκέφτεται πως ο Φίλιππος θα ήθελε αυτές τις κρίσιμες ώρες η μητέρα του να βρίσκεται δίπλα στην Βασιλική και την μικρή Στελλίτσα.

Μαζεύει λοιπόν όλες τις δυνάμεις της και αφού ευχαριστεί και αποχαιρετάει τους αγίους ανθρώπους της Μονής παίρνει τον δρόμο της επιστροφής. Λίγο αργότερα χτυπάει το κουδούνι του Λυκούργου. Ανοίγοντας την πόρτα ο άντρας την βλέπει μπροστά του και την σφίγγει στην αγκαλιά του με ανακούφιση.

Παράλληλα της υπόσχεται πως θα την βοηθήσει να αρχίσει μία νέα ζωή. Στη συνέχεια η Βασιλική δέχεται με χαρά την πεθερά της στο σπίτι τους. Τότε η Χάιδω ανακοινώνει σε όλους ότι είναι έτοιμη να αφήσει πίσω της τον τεράστιο πόνο που της καίει την ψυχή και να αφοσιωθεί σε πράγματα που έχουν ουσία για εκείνη κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα.

 

Η Γη της Ελιάς: Δείτε το τρέιλερ