Ο Παρασκευάς πάνω στην τρέλα του αποκαλύπτει άθελά του στην Ειρήνη στη σειρά Η Γη της Ελιάς πως ο Φίλιππος είναι αδελφός της! Το σοκ για εκείνη είναι τεράστιο και δεν ξέρει πώς να το διαχειριστεί καθώς το τελευταίο διάστημα δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο και η ζωή της συνεχώς ανατρέπεται.

Από την άλλη μεριά, ο Φίλιππος χαίρεται με αυτή την εξέλιξη καθώς ήθελε να μιλήσει στην Ειρήνη και δεν τον άφηναν. Στο μεταξύ, ο Δημοσθένης θυμωμένος που η Ξένια τού άρπαξε το μωρό. απευθύνεται σε ντετέκτιβ για να τη βρει, ενώ παράλληλα έχει να αντιμετωπίσει και τη βόμβα που του ρίχνει η Ειρήνη η οποία του εξομολογείται ότι ο πατέρας της είναι ο Στεφανέας, ο πατέρας του Φίλιππου ενώ της λέει ότι το ξέρουν όλοι και ο Φίλιππος. Ο ισχυρός άντρας δεν μπορεί να συγκρατήσει την οργή του και σπεύδει στη Χάιδω για να πάρει τις εξηγήσεις που θέλει.

Ο Παρασκευάς βρίσκεται στη μέση και ζητά συγγνώμη γι’ αυτό που έκανε, ενώ η Χάιδω πείθει τον Φίλιππο να τα αρνηθεί όλα! Του λέει να μην το παραδεχτεί ποτέ και θα πουν ότι η Ειρήνη παρεξήγησε τα λόγια του Παρασκευά! Όμως, όταν ο Δημοσθένης φτάνει εκεί, ο Φίλιππος τα παραδέχεται όλα λέγοντας ότι η Ειρήνη είναι αδερφή του!

Ο Δημοσθένης τρέχει να βρει την Ασπασία και για πρώτη φορά εξαπολύει οχετό προς το πρόσωπό της. Της λέει ότι αυτό που έκανε θα το πληρώσει ακριβά και ότι θα τον δει όπως δεν τον έχει ξαναδεί ποτέ! Τέλος της λέει ότι δεν θα έχουν καμία επαφή πλέον και δεν της αφήνει κανένα περιθώριο να δικαιολογηθεί. Η Ειρήνη ακολουθεί και εκείνη το παράδειγμα του πατέρα της και γυρίζει και αυτή την πλάτη στην  Ασπασία αφού το μεγάλο μυστικό της τους έχει κλονίσει!

Η οργή του Δημοσθένη τον οδηγεί στην απόφαση να μη γράψει το σπίτι στην Ασπασία για να την τιμωρήσει κι εκείνη για να τον εκδικηθεί προχωράει στο διαζύγιο με αντιδικία!

Έτσι οι δυο τους θα βρεθούν στο δικαστήριο και τα όσα ειπωθούν, θα ταράξουν όλη τη Μάνη!

Η Γη της Ελιάς: Δείτε το τρέιλερ του MEGA