Η Μυρτάλη πεθαίνει από τα χέρια του Αλέξη στη σειρά Η Γη της Ελιάς, που την πυροβολεί με το δικό της όπλο. Ο Αλέξης ομολογεί τον φόνο, συλλαμβάνεται και στη συνέχεια αυτοκτονεί. Το σοκ για όλους είναι μεγάλο και με πόνο ψυχής ετοιμάζονται για την κηδεία της κοπέλας, που πραγματοποιείται σε κλίμα οδύνης, αλλά και έντασης συναισθημάτων.

Η Μαργαρίτα καταρρέει και παράλληλα αισθάνεται ενοχές που δεν πρόλαβε. Την ίδια στιγμή, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται και η Μαρίνα με την Ιουλία. Η Μαρίνα κατηγορεί τον εαυτό της αλλά και η Ιουλία έχει μείνει το φάντασμα του εαυτού της από τον πόνο και ταυτόχρονα νιώθει κι εκείνη άσχημα που απομακρύνθηκε από κοντά της ενώ μάταια προσπαθούν όλοι να την πείσουν ότι δεν φταίει.

Το χωριό έχει παγώσει από τα τραγικά νέα και μάλιστα ο Στάθης δίνει τόπο στην οργή και τηλεφωνεί στην Ιουλία για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του  και εκείνη μόλις που μπορεί να πει ένα «ευχαριστώ».

Την ίδια ώρα ο Δημοσθέvnς ενημερώνει τον Στέφανο για τον θάνατο της Μυρτάλης. Εκείνος καταρρέει και αμέσως επιστρέφει για λίγες ημέρες στην Αρεόπολη, Θέλοντας να παραστεί στην κηδεία της Μυρτάλης. Η Μαργαρίτα βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού, ενώ η Μαρίνα αποκαλύπτει σε όλους  για την απαγωγή της Μυρτάλης που είχαν κρύψει και όλοι μένουν με το στόμα ανοιχτό. Λίγο αργότερα η Μαρίνα βάζει τα κλάματα όταν ο Ισίδωρος της δίνει να φορέσει το οικογενειακό δαχτυλίδι της Μυρτάλης.

Η ημέρα της κηδείας φτάνει. Ολοι παρευρίσκονται στη νεκρώσιμη ακολουθία, ο Mάvoς προσπαθεί να μη λυγίσει για χάρη της Μαρίνας που είναι σαν ζωντανή νεκρή. Ο Ισίδωρος σοβαρός, με τον πόνο να τον έχει καταβάλλει και η πιο τραγική φιγούρα, η Ιουλία, που την κρατούν για να μην πέσει. Στο πένθος και η Ισμήνη με την Αλκμήνη να είναι απαρηγόρητες αλλά και ο Στέφαvoς που δεν μπορεί να πιστέψει ότι η Μυρτάλη είναι νεκρή. Δίπλα του ο Στάθης, αλλά και ο Φίλιππος με τη Βασιλική. Ολη η Αρεόπολη ακολουθεί τη σορό της κοπέλας στο κοιμητήριο εκτός από τη Μαργαρίτα, η οποία θεωρεί πως θα ήταν προκλητικό να παραστεί. Οταν όμως όλοι φύγουν από το νεκροταφείο, η Μαργαρίτα θα πάει στον τάφο της Μυρτάλης και θα κλάψει πικρά, ζητώντας συγγνώμη. Η κηδεία τελειώνει αλλά όλοι είναι μουδιασμένοι, ενώ η Μαρίνα εξακολουθεί να βιώνει πολύ τραγικά τον χαμό της φίλης της και ο Ισίδωρος με τον Μάνο κάνουν ό,τι μπορούν για να την παρηγορήσουν, καθώς ανησυχούν για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης της.

 

Η Γη της Ελιάς: Δείτε το τρέιλερ της σειράς του MEGA