Ο Κίμωνας απειλεί τον πατέρα του ότι θα παντρευτεί τη Δήμητρα και, λίγο αργότερα, της κάνει πρόταση γάμου στη Γη της Ελιάς. Η Δήμητρα φορά το μονόπετρο που της αγόρασε και το ζευγάρι δείχνει πιο ερωτευμένο από ποτέ.

Ο Δημοσθένης, ωστόσο, δεν δέχεται τη Δήμητρα για νύφη του και ο Κίμωνας αποφασίζει να παρατήσει τη δουλειά του και να κάνει ένα δικό του ανεξάρτητο ξεκίνημα. Δύο μέλη της συμμορίας του «Κεφάλα» μπουκάρουν στο σπίτι του Δημοσθένη και μπροστά στα μάτια του πυροβολούν τον Κίμωνα εν ψυχρώ.

Η είδηση για την υποτιθέμενη απόπειρα αυτοκτονίας του Κίμωνα, όπως την παρουσίασε ο Δημοσθένης, συγκλονίζει το χωριό. Πιο συντετριμμένος από όλους είναι ο ίδιος, ο οποίος γνωρίζει την αλήθεια πίσω από τον τραυματισμό του γιου του και βασανίζεται από τις τύψεις. Ο Στάθης και η Αρετή σπεύδουν στο πλευρό της οικογένειας, παραμερίζοντας όσα τους χωρίζουν, προκειμένου να συμπαρασταθούν στην Ασπασία που καταρρέει. Τραγική φιγούρα είναι και η Δήμητρα, η οποία αρνείται να πιστέψει πως ο Κίμωνας αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του, ενώ της είχε κάνει πρόταση γάμου.
‘Ετσι, παρακαλεί τον Κουράκο να ξεκινήσει έρευνα για να διερευνηθούν τα πραγματικά αίτια του πυροβολισμού του. Η Αθηνά, επηρεασμένη από το συμβάν, βρίσκει συμπαράσταση στο πλευρό του Μιχάλη, που προσπαθεί απεγνωσμένα να την πλησιάσει.
Η κατάσταση της υγείας του Κίμωνα επιδεινώνεται ραγδαία στο νοσοκομείο και η Ασπασία με τον Δημοσθένη καλούνται να πάρουν την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής τους. Η είδηση ότι ο Κίμωνας είναι εγκεφαλικά νεκρός συγκλονίζει την οικογένεια. Σε μια στιγμή αδυναμίας, μέσα στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ο Δημοσθένης ζητάει συγγνώμη από το γιο του και η Ασπασία απορεί με την κίνησή του. Ο Κουρακος ερευνά το όπλο της απόπειρας και ανακαλύπτει ότι έχει αποκτηθεί παράνομα.

Φίλοι και συγγενείς συμπαραστέκονται στην οικογένεια, με τη Δήμητρα να μη λείπει λεπτό από το νοσοκομείο. Η Ασπασία αποφασίζει να σπάσει τον πάγο και την πλησιάζει πρώτη, δίνοντάς της την άδεια να δει τον Κίμωνα. Παράλληλα, ο γιατρός προτείνει στην οικογένεια να δωρίσουν τα όργανά του. Ο Δημοσθένης είναι αρνητικός, αλλά η Ασπασία θα πάρει την τελική απόφαση, θεωρώντας πως είναι κάτι που Θα ήθελε ο γιος της. Ο Δημοσθένης, η Ασπασία, η Ειρήνη και η Δήμητρα μαζεύονται στην εντατική με σκοπό να αποχαιρετήσουν τον Κίμωνα. Ο Γιώργης πηγαίνει από το σπίτι του Δημοσθένη και κάνει μια σειρά ερωτήσεων σε όλους, προσπαθώντας να βγάλει άκρη. Παρά τις ενστάσεις του Δημοσθένη, η Ασπασία καλεί τη Δήμητρα στην αγρυπνία του Κίμωνα. Στο μεταξύ, ο Δημοσθένης παραδέχεται στον Κωνσταντίνο ότι ο «Κεφάλας» σκότωσε τον Κίμωνα και αρχίζει να σχεδιάζει την εκδίκησή του.

 

Η Γη της Ελιάς: Δείτε το τρέιλερ της σειράς του MEGA

Όλες οι ειδήσεις

Σασμός: Τέλος ο Πάνος -Ο Ευθύμης φορτώνει τον φόνο στον Μαθιό

Αυτόν τον μπακ παίρνει ο Ολυμπιακός – Τι θα γίνει με Μαρσέλο

Ποιος Παπαδόπουλος: Επιστρέφει με νέα πρόσωπα που θα φέρουν το πάνω κάτω!