Το φινάλε της τρίτης σεζόν της δημοφιλούς σειράς του MEGA, Η Γη της Ελιάς, μάς άφησε με πολλά ερωτηματικά σε σχέση με το τι θα δούμε στον τέταρτο κύκλο επεισοδίων, που ήδη γυρίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Και όλα δείχνουν πως πολλοί ήρωες θα δοκιμαστούν και πάλι σκληρά.
Ανάμεσα σε αυτούς και η Ισμήνη με τον Κωνσταντίνο. Το ζευγάρι έχει περάσει από σαράντα κύματα στο παρελθόν, κυρίως εξαιτίας του «σκοτεινού» παρελθόντος του συμβολαιογράφου. Ωστόσο ο Κωνσταντίνος, για χάρη της Ισμήνης, αποφάσισε να τα αφήσει όλα πίσω του και να κάνει μια νέα αρχή, μακριά από μπλεξίματα και παρανομίες. Λίγο πριν μας αποχαιρετήσει όμως για φέτος η αγαπημένη σειρά, μια νέα γυναίκα εισέβαλε στη ζωή του Κωνσταντίνου. Πρόκειται για τη νέα γραμματέα του τη Σοφία. Η Ισμήνη από την πρώτη στιγμή διαισθάνθηκε πως αυτή η γυναίκα έδειξε ενδιαφέρον για τον άντρα της και του το επεσήμανε.

Ο Κωνσταντίνος αρχικά απλώς προσπάθησε να της εξηγήσει πως η σχέση τους είναι αυστηρά επαγγελματική. Σύντομα όμως η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο. Οι καβγάδες έγιναν καθημερινό φαινόμενο για το ζευγάρι, με την Ισμήνη να δίνει τελεσίγραφο στον Κωνσταντίνο: ή θα διώξει τη γραμματέα του ή θα φύγει η ίδια από το σπίτι. Πεισματάρης, ο Κωνσταντίνος ένιωσε να θίγεται προσωπικά. Αρνήθηκε λοιπόν να υποκύψει στον εκβιασμό, καθώς δεν δέχεται παρεμβάσεις στα επαγγελματικά του.

Η Ισμήνη μετακόμισε στον πατέρα της, με το διαζύγιο να μοιάζει μο νόδρομος. Μάταια ο Λυκούργος αλλά και η Χάιδω προσπάθησαν να τη μεταπείσουν, να την κάνουν να καταλάβει πως αδικεί τον άντρα της. Εκείνη δήλωνε σίγουρη πως, ακόμα κι αν ο Κωνσταντίνος δεν έχει ακόμα προχωρήσει σε σχέση με τη γραμματέα του, πολύ σύντομα θα πέσει στην αγκαλιά της, γιατί είναι εμφανές ότι έχει… κολακευτεί από το ενδιαφέρον της.

Η Ισμήνη έφτασε την κατάσταση στα άκρα όταν στον γάμο του Τζον και της Αθηνάς όπως αναφέρει το Τηλέραμα, αρνήθηκε να καθίσει με τον άντρα της στο τραπέζι. Όταν τον είδε να μιλά με τη γραμματέα του, σε κατάσταση μέθης, άρχισε να χορεύει πάνω στο τραπέζι του Κουράκου, τραβώντας όλα τα βλέμματα. Μπροστά στα μάτια των έκπληκτων καλεσμένων, που επιχείρησαν να παρέμβουν, ο Κωσταντίνος, οργισμένος, την έσυρε με το ζόρι έξω από τον χώρο και της είπε ότι της απαγορεύει να τον κάνει… ρεζίλι μέχρι να βγει το διαζύγιο! Την άποψή του φάνηκε να συμμερίζεται και ο Λυκούργος… Αμέσως μετά το περιστατικό ο πατέρας της Ισμήνης, καθότι παλαιών αρχών, της έβαλε τις φωνές. Μάλιστα της είπε να τα μαζέψει και να φύγει από το σπίτι!

Στα νέα επεισόδια η Ισμήνη διαπιστώνει ότι τα αγαπημένα της πρόσωπα, ο πατέρας της και ο άντρας της, της έχουν γυρίσει την πλάτη. Σιγά σιγά θα συνειδητοποιήσει πως ίσως υπήρξε άδικη με τον Κωνσταντίνο. Θα επιχειρήσει να τον προσεγγίσει, όμως εκείνος, αρχικά τουλάχιστον, δεν δείχνει διατεθει μένος να υποχωρήσει.
Για πρώτη φορά η Ισμήνη θα αισθανθεί αληθινή μοναξιά και θα κάνει τα πάντα για να ενώσει ξανά την οικογένειά της. Συνειδητοποιεί πόσο βαθιά αγαπά τον άντρα της και ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλει να τον χάσει οριστικά.

Η Γη της Ελιάς: Δείτε το τρέιλερ της 4ης σεζόν