Η Γη της Ελιάς επιστρέφει και σήμερα από τη συχνότητα του MEGA. Τα γεγονότα που θα διαδραματιστούν κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Δείτε τι θα γίνει στα επόμενα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς που γυρίστηκε στη Μάνη!

Η Μαργαρίτα μαθαίνει από τον Αλέξη το περιστατικό με τους δυο τύπους που τον απείλησαν προκειμένου να τους πει πού βρίσκεται ο Θεοδόσης. Εκείνη αγχώνεται ενώ ακόμα δεν ξέρει τι περιμένει και την ίδια.

Από την άλλη ο ένας μετά τον άλλον, διάφοροι άνθρωποι της ζητούν να τους αποζημιώσει. Οι εκκρεμότητες που έχει αφήσει πίσω του ο Θεοδόσης είναι πολλές και εκείνη πιέζεται πολύ! Η Μαργαρίτα, πελαγωμένη, αναγκάζεται να ζητήσει τη νομική συμβουλή του Λυκούργου.

Ο Κουράκος καλεί τον Ανέστη στο Τμήμα και του κάνει ερωτήσεις για τη ληστεία, αλλά τα στοιχεία εναντίον του δεν επαρκούν και αναγκάζεται να τον αφήσει ελεύθερο. Ο Ανέστης, όμως, δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα. Ολοκληρώνει το σχέδιό του και εκτελεί τον ύποπτο έξω από το Αστυνομικό Τμήμα.

Ο Κουράκος επεμβαίνει και τρώει μια σφαίρα στο στήθος. Οδηγείται στο νοσοκομείο και τον βάζουν στο χειρουργείο, ενώ όλοι αγωνιούν για τη ζωή του και η Ιουλία καταρρέει. Η Χάιδω κάνει άλλη μια προσπάθεια να προσεγγίσει τον Στάθη και να τον πείσει να δεχθούν τη Βασιλική, αλλά οι Καπερνάροι εξακολουθούν να κρατούν πολύ σκληρή στάση.

Η Γη της Ελιάς: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Γιώργης

Η  Χάιδω πλησιάζει πάλι τον Στάθη και τον παρακαλά να αναθεωρήσει. Ο Γιώργης είναι σε κρίσιμη κατάσταση και οι γιατροί προσπαθούν με κάθε τρόπο να του σώσουν τη ζωή. Ο Πότης αποφασίζει να κάνει στροφή στη ζωή του και ξεκινά το διάβασμα.

Ο Μάνος αλλάζει προς το καλύτερο τη στάση του απέναντι στην Αντιγόνη και εκείνη ευελπιστεί ότι κάποια στιγμή η σχέση τους θα βελτιωθεί. Στο μεταξύ, η συγκατοίκηση του Ισίδωρου με την Αντιγόνη φέρνει προβλήματα στην επιφάνεια και δεν λείπουν οι προστριβές.

Γη της Ελιάς: Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου

Μια σοβαρή επιπλοκή οδηγεί τον Γιώργη στο χειρουργείο για δεύτερη φορά και η Ιουλία χάνει τη γη κάτω απ’ τα πόδια της. Η δόση του δανείου παραμένει απλήρωτη κι ο Στέφανος, έξαλλος, πλησιάζει τη Μυρτάλη και της κάνει ένα σοβαρό ξεκαθάρισμα. Τα νερά της Βασιλικής σπάνε και η γέννα της ξεκινά πρόωρα.