Ο Φίλιππος Στεφανέας είναι ένα από τα πρόσωπα στη σειρά Η Γη της Ελιάς, που μας έχουν απασχολήσει ποικιλοτρόπως. Ειδικά τον τελευταίο καιρό, που αγωνιά για την έκβαση που θα έχει η επίμαχη δίκη του για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Στέφανου Καπερνάρου.

Στα προσεχή επεισόδια της σειράς η δίκη ξεκινά και η Αρεόπολη είναι ανάστατη. Την πρώτη ημέρα της δίκης καταθέτουν οι μάρτυρες κατηγορίας εναντίον του Φίλιππου και ο Στέφανος είναι ο πρώτος, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί ο Στάθης, ο οποίος όμως κινείται σε πιο ήπιους τόνους.

Την επόμενη ημέρα, η Βασιλική, ο Ιάκωβος, ο Μάνος και η Μαργαρίτα καταθέτουν υπέρ του Φίλιππου, φωτίζοντας πτυχές του χαρακτήρα και της συναισθηματικής του κατάστασης την εποχή του συμβάντος.

Μια ξαφνική αδιαθεσία του Πετροπουλέα οδηγεί το δικαστήριο σε διακοπή και παρατείνει την αγωνία τόσο του Φίλιππου όσο και του Στέφανου, ο οποίος αδημονεί όσο τίποτε άλλο να δικαιωθεί.

Γρήγορα, όμως, η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία. Η απολογία του Φίλιππου και η αγόρευση του Λυκούργου δείχνουν να συγκινούν το σώμα των ενόρκων, όμως η απόφαση της προέδρου πα-γώνει τους πάντες.

Κι αυτό γιατί κρίνει τον Φίλιππο Στεφανέα ένοχο.

Ο Λυκούργος, βέβαια δεν τα παρατάει και καταφέρνει να κερδίσει την ελευθερία του Φίλιππου με περιοριστικούς όρους.

Λίγη ώρα μετά, ο Στέφανος μιλάει με πολύ σκληρό τρόπο στη Βασιλική και τη φέρνει σε δύσκολη θέση, με τον Φίλιππο να πληροφορείται γι’ αυτή την εξέλιξη και να τον συναντάει για να του ζητήσει τον λόγο.

Κι ενώ συμβαίνουν τα παραπάνω στη σειρά του MEGA, η Χάιδω μπαίνει με τα κλειδιά της στο σπίτι του Λυκούργου και ανακαλύπτει ότι η Μέλπω μένει εκεί. Η ίδια αρνείται να πιστέψει στα μάτια της και συγκρούεται μαζί της. Στη συνέχεια, η Χάιδω, εμφανώς απογοητευμένη που ο Λυκούργος δεν της το είχε αναφέρει αλλά και εξοργισμένη από αυτά που της είπε η πρώην σύζυγός του, η Μέλπω, τον βρίζει και τον διώχνει από το σπίτι της.

Εκείνος προσπαθεί να της εξηγήσει ότι προσπάθησε να την ενημερώσει για την επιστροφή της Μέλπως, αλλά δεν έβρισκε την κατάλληλη ευκαιρία. Η Χάιδω, όμως, είναι πεπεισμένη ότι ο άντρας έπαιζε διπλό παιχνίδι και τον χωρίζει.

‘Επειτα, λοιπόν, ο δικηγόρος ζητάει εξηγήσεις από τη Μέλπω, η οποία όμως δεν παραδέχεται τίποτε από όσα ειπώθηκαν μεταξύ των δύο γυναικών και βγάζει τη Χάιδω τρελή.

 

Η Γη της Ελιάς: Ομολογεί ο Ισίδωρος την πλαστογραφία

Ο Ισίδωρος όπως γράψαμε ΕΔΩ υπέστη καρδιακό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Μετά από λίγες μέρες βγαίνει αλλά οι τύψεις για τα όσα έχει κάνει στην Μυρτάλη δεν τον αφήνουν να ησυχάσει.

Κυριεύεται από τη συναισθηματική φόρτιση και ομολογεί την απάτη του στην Ιουλία. Της εξομολογείται πως αυτός πλαστογράφησε τη διαθήκη του αδερφού τους, Ιπποκράτη.

Η γυναίκα ταράζεται από την αποκάλυψη και μιλάει εμπιστευτικά γι’ αυτό στον Γιώργη. Από την άλλη βρίσκεται αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο δίλημμα της ζωής της . Θέλει να αποκαλύψει στη Μυρτάλη όσα έμαθε για τη διαθήκη, αλλά από την άλλη ανησυχεί μήπως εκείνη αντιδράσει ακραία  και οδηγήσει τον Ισίδωρο στα δικαστήρια και, ενδεχομένως, στη φυλακή.

Λίγο αργότερα κάνει μια συζήτηση με  τον αδερφό της και τον Μάνο που της αποκαλύπτουν ότι αποφάσισαν να παραχωρήσουν στη Μυρτάλη το 25% αλλά να κρατήσουν εκείνοι τη διαχείριση.

Η Ιουλία εκφράζει την έντονη διαφωνία της και τους απειλεί πως θα τα πει όλα στην κοπέλα. Από την πλευρά του, ο Ισίδωρος ανησυχεί για την έκβαση των πραγμάτων και αναθέτει στον Μάνο να στριμώξει την Ιουλία. Η τελευταία, πιεσμένη από το μυστικό που κουβαλάει, αποφασίζει να αποκαλύψει τα πάντα για την απάτη του Ισίδωρου στον Ιάκωβο, με την ιστορία να παίρνει άλλες διαστάσεις στην οικογένεια Βρεττάκου.