Στη νέα δραματική ιστορική σειρά μυθοπλασίας «Φλόγα και Άνεμος» ξεδιπλώνεται ένας θυελλώδης έρωτας μεταξύ του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης. Η σειρά της ΕΡΤ που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου παρουσιάζει έναν έρωτα με ανυπέρβλητα εμπόδια που όμως κατάφερε να αντέξει για πάνω από 30 χρόνια.

Η Κυβέλη ακολουθεί τον Θεοδωρίδη στο Παρίσι ενώ ο Μυράτ γίνεται ζευγάρι με την αδερφή της μεγαλύτερης αντιπάλου της, την Κοτοπούλη.

Στο μεταξύ ο Γεώργιος γνωρίζει τη Μινέικο σε μία διαδήλωση της Νομικής Σχολής όπου ήταν φοιτήτρια. Η Κυβέλη μαζί με τον Θεοδωρίδη μένουν στο Παρίσι για πάνω από ένα χρόνο. Εκεί αποκτούν μία κόρη. Επιστρέφουν στην Αθήνα και το κοινό τους υποδέχεται τουλάχιστον θριαμβευτικά ενώ τότε είναι που αρχίζει και η μεγάλη αντιπαράθεση με την Μαρίκα Κοτοπούλη.

Ο Γεώργιος Παπανδρέου και η Σοφία Μινέικο ζουν ένα μεγάλο έρωτα την ίδια περίοδο που η Κυβέλη παντρεύεται τον Θεοδωρίδη.

Το 1968 η Κυβέλη διαβάζει τα ερωτικά γράμματα που της έγραψε ο Γεώργιος στη διάρκεια της κοινής τους ζωής. Η υπηρέτριά της, η Αγάπη, ζει κι αυτή έναν μεγάλο έρωτα με τον οδηγό της Κυβέλης, τον Σπύρο.

Στο μεταξύ ένα μυστηριώδες ζευγάρι, η Φωτεινή και ο Μιχάλης, φτάνουν σ’ ένα ξενοδοχείο του Φαλήρου να περάσουν το Σαββατοκύριακο. Τι ακριβώς είναι έτοιμοι να κάνουν; Ο αξιωματικός της Χούντας, Φώντας, διαβάζει το ημερολόγιο ενός ηθοποιού που έχει πεθάνει, χωρίς να ξέρει ότι αυτό θα αλλάξει ριζικά τη ζωή του. Η γυναίκα τού Φώντα, η Όλγα από την άλλη ζει το δικό της δράμα αφού καλείται να πάρει μια μεγάλη απόφαση για τη ζωή της και τη ζωή του αγέννητου παιδιού της. Επιπλέον, η δισέγγονη της Κυβέλης ερωτεύεται έναν ποιητή μετανάστη. Ο Γεώργιος Παπανδρέου στο δωμάτιο του νοσοκομείου παλεύει ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο.

Φλόγα και Άνεμος: Το τρέιλερ του νέου επεισοδίου