Η πτώση του Canadair το μεσημέρι της Δευτέρας (25/7) την ώρα που επιχειρούσε στο πύρινο μέτωπο του Πλατανιστού, δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Ολόκληρη η χώρα έχει συγκλονιστεί με το αεροσκάφος που έκανε βύθιση, εν συνεχεία έκανε ρίψη και κατά την προσπάθεια ανύψωσης συγκρούστηκε ο πλωτήρας με δέντρο και αποκολλήθηκε από το δεξί φτερό. Έπειτα λόγω της απώλειας στήριξης πήρε κλίση δεξιά, καρφώθηκε σε ρέμα και ανεφλέγη.

Αμέσως μετά την συντριβή στήθηκε στην περιοχή μία επιχείρηση διάσωσης για τους δύο χειριστές, ωστόσο τα δυσάρεστα νέα έγιναν γρήγορα γνωστά. Ο Σμηναγός (Ι) Χρήστος Μουλάς, 34 ετών και ο συγκυβερνήτης, Ανθυποσμηναγός (Ι) Περικλής Στεφανίδης, 27 ετών βρέθηκαν νεκροί, βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειες τους και τις Ένοπλες Δυνάμεις, όπου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος.

Η κάμερα της ΕΡΤ, κατέγραψε ένα συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει τη συντριβή του CL-215 να γίνεται αμέσως μετά τη ρίψη νερού, με το δεξί φτερό του να προσκρούει σε δέντρο. Ο δεξιός πλωτήρας αποκόπηκε με συνέπεια να πάρει δεξιά κλίση και να συντριβεί στο έδαφος.

Τόσο η ρεπόρτερ που κάλυπτε τη φωτιά στην Κάρυστο όσο και ο οπερατέρ που επέλεξε εκείνη την ώρα να δείχνει την προσπάθεια των ηρώων, είναι σε κατάσταση σοκ.

Ο οπερατέρ Γιώργος Αγνίδης και περιέγραψε στην ΕΡΤ όσα ένιωσε, βλέποντάς το να συντρίβεται στο σημείο και να τυλίγεται στις φλόγες.

«Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των χειριστών και στην Πολεμική Αεροπορία. Αυτό που ζήσαμε δεν περιγράφεται. Το σοκ είναι πάρα πολύ μεγάλο. Δεν έχουμε συνέλθει. Αυτό το πλάνο θα με στοιχειώνει».

«Βλέπω την ώρα που το αεροπλάνο χτυπάει στο δέντρο, εκείνη τη στιγμή δεν το πίστευα και ξαφνικά το βλέπω να αλλάζει κάπως πορεία και να κάνει βουτιά. Και εκείνη τη στιγμή βλέπω τον καπνό, τη φλόγα που σηκώθηκε και ύστερα ήρθε ο κρότος. Ένας εκκωφαντικός κρότος. Δεν το πίστευα, ακόμα δεν έχω συνέλθει», περιγράφει ο κάμεραμαν της ΕΡΤ.

«Μία δύσκολη στιγμή για όλους μας, δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε κυριολεκτικά» είπε η ρεπόρτερ Ελένη Μπουγά που κάλυπτε το γεγονός. «Ήταν μια στιγμή που με αυτοθυσία αυτά τα παλικάρια έπεφταν στην πλαγιά, έπεφταν χαμηλά για να κάνουν τις ρίψεις. Ήταν αξιοθαύμαστοι» ανέφερε. «Ο Γιώργος (σσ. Γιώργος Αγνίδης ο οπερατέρ) κατέγραψε το πλάνο αυτό… με συγχωρείτε… ήταν το πλάνο με την μοιραία κατάληξη» είπε.

Πτώση Canadair:  Δείτε όσα είπε με πόνο ψυχής η ρεπόρτερ Ελένη Μπουγά