Σήμερα Τρίτη 14 Ιουνίου οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν σε Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ και Ναυτικές Μηχανές.

Την Πέμπτη (16/6) οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις θα διαγωνιστούν σε τεχνολογία υλικών, οικοδομική, μηχανές εσωτερικής καύσης (ΜΕΚ ΙΙ) και ψηφιακά συστήματα ενώ η διαδικασία ολοκληρώνεται στις 17 Ιουνίου με στοιχεία ψύξης-κλιματισμού, κινητήρες αεροσκαφών, στοιχεία σχεδιασμού κεντρικών θερμάνσεων.

O όμιλος Φροντιστηρίων Πουκαμισάς θα εξηγήσει τις απαντήσεις στα θέματα που κλήθηκαν να απαντήσουν οι μαθητές.

Ηλεκτρικές Μηχανές:

Τα σημερινά θέματα έχουν την δομή των διαγωνισμάτων των τελευταίων ετών. Είναι θέματα αναμενόμενα, κλιμακούμενης δυσκολίας μέχρι και το ερώτημα Δ2 του τέταρτου θέματος, όμως στα ερωτήματα Δ3 και Δ4, ο μαθητής πρέπει να χρησιμοποιήσει συνδυαστικές μαθηματικές γνώσεις για να φτάσει στα αντίστοιχα αποτελέσματα.

Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις:

Τα θέματα χαρακτηρίζονται αναμενόμενα κλιμακούμενης δυσκολίας, καλύπτουν όλο το εύρος της εξεταστέας ύλης. Τα θέματα Γ και Δ είναι αρκετά απαιτητικά καθώς προϋποθέτουν ευρεία γνώση της ύλης και κριτική σκέψη.

Ναυσιπλοΐα ΙΙ:

Τα θέματα χαρακτηρίζονται αναμενόμενα και καλύπτουν μεγάλο κομμάτι της ύλης που είχε αφαιρεθεί τα δυο τελευταία έτη λόγω Covid. Ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας και ένας μαθητής προετοιμασμένος πλήρως θα μπορούσε να προσεγγίσει το άριστα.

 

Ναυτικές Μηχανές:

Τα θέματα χαρακτηρίζονται αναμενόμενα και καλύπτουν μεγάλο κομμάτι ύλης από αυτήν που είχε αφαιρεθεί λόγω του Covid. Ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας και ένας καλά προετοιμασμένος υποψήφιος θα μπορούσε να πέτυχει υψηλή βαθμολογία.

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Η συνέχεια ΕΔΩ