Πολλοί νέοι γονείς περνούν μια ολόκληρη εγκυμοσύνη προσπαθώντας να σκεφτούν μοναδικά, ενδιαφέροντα ονόματα για τα αγέννητα μωρά τους. Ενώ ορισμένοι λατρεύουν τα παραδοσιακά ή μοντέρνα ονόματα, άλλοι είναι αποφασισμένοι να βρουν κάτι λίγο διαφορετικό.

Και αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Γιατί η τάση αναζήτησης ασυνήθιστων ονομάτων χρονολογείται δεκαετίες πίσω. Μάλιστα μια νέα έρευνα αποδεικνύει ότι οι γονείς του 1800 ήταν εξίσου δημιουργικοί με τις σημερινές μαμάδες και μπαμπάδες.

Ο ιστότοπος ονομάτων Nameberry έχει συγκεντρώσει τη λίστα από γεννήσεις που καταγράφηκαν στις ΗΠΑ και δεν είμαστε σίγουροι ότι πολλές από αυτές θα λειτουργούσαν το 2022.

Αυτή είναι η πλήρης λίστα τους…

Harm – Στην πραγματικότητα είναι ένα ολλανδικό όνομα αλλά δεν είναι τόσο ωραίο στα αγγλικά… Υπήρχαν εννέα το 1904.

Man (Άντρας) – Ναι, είναι φυσικά όνομα για αγόρια και ήταν πέντε το 1884.

Spice (Πικάντικο) – Και πάλι, πιθανότατα δεν θα διάλεγαν πολλοί γονείς σήμερα, αλλά πέντε το διάλεξαν για τις νεογέννητες κόρες τους το 1883.

Wealthy (Πλούσιο) – Υπήρχαν κάποιοι φιλόδοξοι γονείς το 1887, και επτά επέλεξαν να ονομάσουν την κόρη τους Πλούσια.

Almond (Αμύγδαλο) – Αυτό το όνομα μπήκε στη λίστα το 1885, όταν το πήραν έξι αγοράκια.

Birdella – Πέντε μικρά κορίτσια ονομάστηκαν Birdella το 1882, που μάλλον ήταν ένας συνδυασμός όπως Birdie και Ella.

Buford – το όνομα έχει πλέον εξαφανιστεί, αλλά το 1883 το έδωσαν πέντε μικρά αγόρια.

Branch – Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το Branch θα μπορούσε πραγματικά να επανέλθει στη μόδα ως ένα «στιβαρό» unisex όνομα. Ωστόσο, πρωτομπήκε στη λίστα με τα κορυφαία ονόματα το 1889, όταν το έλαβαν επτά αγόρια.

Bush (Μπους) – Πιθανώς αυτό που οι περισσότεροι γονείς δεν θα έλαβαν υπόψη σήμερα, αλλά το 1889 επτά Baby Bushes.

Cannie – Πολλοί υποθέτουν ότι αυτή είναι μια συντομευμένη έκδοση του Candice, αλλά στην πραγματικότητα προϋπήρχε. Το 1893 υπήρχαν 11 μωρά Cannies, ενώ η Candice δεν μπήκε στη λίστα με τα ονόματα μέχρι τη δεκαετία του 1940.

Cappie – Σύντομο για το Capitola, έγινε γνωστό λόγω του μυθιστορήματος The Hidden Hand.

Cinnamon (Κανέλλα) – Ένα δημοφιλές όνομα το 1969, με 202 μικρά κορίτσια.

Doll (Κούκλα)- ενώ η Ντόλυ ήταν πάντα ένα δημοφιλές όνομα για κορίτσια, το 1902 αυτή η παραλλαγή έγινε επιτυχία στα αγόρια. Έχει γερμανική προέλευση.

Girtha – Ενώ η Gertha έκανε μια επιστροφή, δεν περιμένουμε να δούμε αυτή την επιστροφή. Μαζί του ήταν 13 κοριτσάκια το 1903.