Συμβουλές περιποίησης για καλύτερο δέρμα. Όλες θέλουμε ένα αψεγάδιαστο, λαμπερό δέρμα. Όμως με τα νέα προϊόντα που κυκλοφορούν συνεχώς στα ράφια και τις φαινομενικά ατελείωτες συμβουλές περιποίησης στο Διαδίκτυο, δεν είναι πάντα εύκολο. Βεβαίως ξέρουμε τα βασικά, άφθονο νερό , πολύς ύπνος και καλό πλύσιμο στο πρόσωπό μας . Τι γίνεται με όλα τα ενδιάμεσα; Θα σας πούμε! Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε τόνους μετρητών για μαγικές διαδικασίες ή ακριβές κρέμες για να αποκτήσετε άψογο δέρμα.

Μιλήσαμε με δερματολόγους και κορυφαίους ειδικούς ομορφιάς για να συγκεντρώσουμε μια λίστα με μερικές από τις καλύτερες συμβουλές περιποίησης της επιδερμίδας.

1. Χρησιμοποιήστε το σωστό καθαριστικό για τον τύπο του δέρματός σας.

«Για λιπαρό ή με τάση για ακμή δέρμα , ένα σαλικυλικό τζελ ή πλύση με υπεροξείδιο του βενζοϋλίου λειτουργεί εξαιρετικά», λέει η Δρ Ava Shamban, δερματολόγος στη Σάντα Μόνικα. «Ωστόσο, για ξηρό ώριμο δέρμα, χρησιμοποιήστε είτε ένα ενυδατικό γλυκολικό ή γαλακτώδες καθαριστικό. Για δέρμα με καφέ κηλίδες χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό με λάμψη.»

 

2. Μην χρησιμοποιείτε πάρα πολλά προϊόντα.

Το να βάζει πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος ταυτόχρονα είναι ένα μεγάλο όχι, λέει η Δρ Τζούλια Τζου, δερματολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη. Αυτό μπορεί να είναι σκληρό για το δέρμα, με αποτέλεσμα περισσότερα ξεσπάσματα και φραγμένους πόρους.

 

3.Ενυδάτωση μέρα- νύχτα

«Οι καλύτερες στιγμές για ενυδάτωση είναι αμέσως αφού βγείτε από το ντους και ακριβώς πριν πάτε για ύπνο», εξήγησε η Δρ Janet Prystowsky MD, δερματολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη. Γι΄αυτό να αποφύγετε λοσιόν με βαριά αρώματα και βρείτε μια ενυδατική κρέμα αρκετά απαλή για καθημερινή χρήση με μηδενικό ερεθισμό.

4. Μην αγγίζετε το πρόσωπό σας.

Ο Δρ Τζου λέει ότι είναι πολύ σημαντικό να ανακαλύψετε πώς να αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας . Δεν εξαπλώνει μόνο βακτήρια και προκαλεί εξάρσεις — μπορεί να οδηγήσει σε ουλές, αύξηση των ρυτίδων , ακόμη και σε γρίπη ή άλλους ιούς.

 

5. Ενυδάτωση μέσα και έξω

Κάθε ειδικός στο δέρμα με τον οποίο μιλήσαμε τόνισε τη σημασία της ενυδάτωσης. «Η έλλειψη νερού σημαίνει λιγότερη λάμψη και περισσότερη χαλάρωση», λέει η Δρ Mona Gohara, δερματολόγος στο Κονέκτικατ. Προτείνει να επιλέξετε προϊόντα (καθαριστικά, ενυδατικά και αντιγηραντικά) που έχουν ενυδατικές φόρμουλες .  Πάντα να πίνετε φυσικά, περίπου οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα.