Με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ να είναι στα ύψη, σίγουρα θα σκέφτεστε πώς θα έχετε το σπίτι σας δροσερό χωρίς να σας κοστίσει ο κούκος… αηδόνι! Για να μην ξοδέψετε όλα σας τα λεφτά σε κλιματιστικά και ανεμιστήρες, διαβάστε κάποιες πρακτικές συμβουλές!

Προστατεύστε το σπίτι σας από το φως του ήλιου!

Τοηοθετώντας στόρια, περσίδες ή αδιάφανες κουρτίνεs στα παράθυρα που βλέπει ο ήλιος, σίγουρα εξασφαλίζετε ένα πιο δροσερό περιβάλλον.

Αν είναι εφικτό κρατήστε κατά τις πρωινές ώρες κλειστά τα παντζούρια των ανατολικών παραθύρων και κατά τις απογευματινέs ώρες αυτά των δυτικών. Τα βορινά παράθυρα αποτελούν πάντα μια εστία δροσιάς  και ανανέωσης του αέρα, ενώ αυτά που κοιτάζουν στον νότο λούζονται όλη μέρα από τον ήλιο και χρειάζονται οπωσδήποτε κάλυψη! Οι καλαμωτές περιμετρικά του μπαλκονιού βοηθούν στη σκίαση, επιτρέπουν την εισροή αέρα και αισθητικά δίνουν μια έντονη καλοκαιρινή διάθεση στον χώρο. Οι τέντεs και οι πέργκολες σκιάζουν αποτελεσματικά και καθιστούν το μπαλκόνι έναν χώρο που μπορείτε να χαίρεστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τέλος θα ήταν ιδανικό να καλύψετε τα τζάμια από τις μπαλκονόπορτες που εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο με μεμβράνες ηλιοπροστασίας.

Αερισμός χώρου

Η ανανέωση του αέρα στον χώρο μαs είναι απολύτωs απαραίτητη για να διατηρηθεί υγιεινή η ατμόσφαιρα του σπιτιού μαs. Ομως το να αερίζετε το σπίτι κατά τη διάρκεια μιας πολύ ζεστής ημέραs είναι λάθοs πρακτική, γιατί ο ζεστό αέρας θα εγκλωβιστεί μέσα στον χώρο και θα χρειαστεί να ανάψετε το κλιματιστικό για να τον δροσίσετε. Γι’αυτό, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι ιδανικό να αερίζετε μόνο τις πολύ πρωινές ή βραδινές ώρεs που ο αέρας είναι πιο δροσερός. Βέβαια, αμέσως μετά πρέπει να φροντίσετε ώστε ο δροσερόs αέραs να παραμείνει μέσα, αποκελιοντας κάθε τρόπο διαφυγήs του από χαραμάδεs και ανοιχτέs πόρτεs.