Το μυστικό της πεταλούδας συνεχίζει να μας κρατάει συντροφιά καθημερινά αυτές τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Η σειρά του Open που δοκιμάστηκε επιτυχημένα στην Κύπρο σημειώνει πολύ καλά νούμερα στην τηλεθέαση.

Οι εξελίξεις όμως θα είναι ραγδαίες στα επόμενα επεισόδια με τον Δώρο και τον Χριστόφορο να έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο.

Το μυστικό της πεταλούδας: Ο Άλκης σε σοκ μετά τον φόνο του Ηλία

Ο Φίλιππος καθησυχάζει την Ειρήνη ότι κανείς δε θα σκεφτεί να τον ψάξει εκεί στο σπίτι του. Της λέει ότι θα μείνει κρυμμένος και θα περιμένει μήπως έρθει ξανά αυτός που μπήκε κι έβαλε το όπλο και το κινητό του Πολυβίου εκεί, για να τον αιφνιδιάσει και να τον αναγκάσει να του πει πού είναι ο Χρυσοχόου. Η Ειρήνη, που φοβάται γι΄ αυτόν, τον παρακαλεί να μην το κάνει.

Ο Ηλίας λέει στο Δώρο ότι θα πει στον Χρυσοχόου για την πρόταση του Χριστόφορου να συνεργαστεί μαζί τους για την μεταφορά της κοκαϊνης και θα τον ενημερώσει. Όταν φεύγει απ΄ το σπίτι του Δώρου, όμως, για να πάει να συναντήσει τον Άλκη, κάποιος τον παρακολουθεί με το αμάξι του.

Ο Στέφανος θέλει να πει στον Άλκη γι΄ αυτό που του είπε ο Χριστόφορος, ότι κάποιος Ηλίας Ευαγγέλου σκότωσε τον Πολυβίου, αλλά, ο Άλκης έχει φύγει απ΄ το τμήμα για να πάει στη συνάντηση με τον Ηλία.

Ο Στέφανος λέει στο Νικόλα ότι η Χάρις ψάχνει το παρελθόν του και είναι ανήσυχος μήπως αυτό δημιουργήσει πρόβλημα στην υιοθεσία της Αμάλα.

Ο Χριστόφορος πάει στο καινούργιο του σπίτι και πίνοντας λίγη ζιβανία, έχει πάλι το φλας με τη Βαγγελιώ που τον μαχαιρώνει χωρίς να μπορεί να καταλάβει ακόμα, αν είναι κάτι που θυμάται ή παιχνίδι του μυαλού του.

Ο Άλκης πολύ ταραγμένος μετά το φόνο του Ηλία, γυρνάει σπίτι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Η Μαρήλια καταλαβαίνει ότι κάτι του συμβαίνει και τον ρωτάει ανήσυχη, αλλά, αυτός παριστάνει ότι είναι όλα εντάξει.

Η Μαρήλια τηλεφωνεί στον Άρη να δει πώς είναι, αλλά, δεν της απαντάει. Ανήσυχη πάει στο σπίτι του φίλου του, όπου κρύβεται ο Άρης, για να δει, αν είναι καλά.

Η Σοφία πάει στο Στέφανο και τον ρωτάει για ποιο λόγο παραιτήθηκε η Ειρήνη κι αν η απόφαση της έχει σχέση με τον Χριστόφορο.
Όταν γυρνάει σπίτι, ρωτάει την Ειρήνη να της πει, αν ο Χριστόφορος την ανάγκασε να παραιτηθεί για να μην πει στην αστυνομία ότι είναι ο Κυριάκος Βασιλείου.

Η Έλενα αναρωτιέται αν ο Χριστόφορος με την Ειρήνη είναι ζευγάρι και σκέφτεται με ποιον τρόπο μπορεί να το επιβεβαιώσει.
Ο Χριστόφορος είναι στο καινούργιο του σπίτι και διαβάζει ξανά το ημερολόγιο της Βαγγελιώς εκεί που γράφει για το μαχαίρωμα του Κυριάκου.

Βάζει να πιει λίγη ζιβανία κι όταν τον παίρνει ο ύπνος, βλέπει ένα όνειρο που τον αναστατώνει. Την επομένη του τηλεφωνεί ο Τάκης, που έψαξε πληροφορίες για την Έλενα και του λέει κάτι που τον αφήνει άναυδο.