Το Big Deal του Θοδωρή Κυριακού! Ενα «χρυσό» deal υψηλής στρατηγικής σημασίας ανακοίνωσε ο Όμιλος ΑΝΤ1 πριν από λίγες ημέρες. Ο λόγος για τη συμμετοχή του MBC Group -του μεγαλύτερου ομίλου media στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική με έδρα το Ντουμπάι- στις δραστηριότητες του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ Ελλάδας. Η συγκεκριμένη κίνηση έγινε μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου 225 εκατ. ευρώ.

Οπως ανακοινώθηκε, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ολοκληρώθηκε και τα κεφάλαια καταβλήθηκαν εξ ολοκλήρου από το MBC Group για την υποστήριξη ενός μεγάλου επενδυτικού πλάνου στην Ελλάδα.

Το MBC Group κατέχει πλέον, το 30% των μετοχών με δικαίωμα ψήφου και ο Ομιλος ΑΝΤΕΝΝΑ διατηρεί το 70% και τον έλεγχο της σχετικής εταιρείας συμμετοχών. Το MBC Group που ιδρύθηκε το 1991 στο Λονδίνο, είναι ο μεγαλύτερος όμιλος Μέσων Ενημέρωσης στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, διαθέτοντας πάνω από 17 υψηλής τεχνολογίας πρωτοπόρα κανάλια και τη μεγαλύτερη streaming πλατφόρμα της ΜέσηςΑνατολής.

Τα κεφάλαια θα διατεθούν για τη δημιουργία στην Ελλάδα υπερσύγχρονων και πρωτοποριακών studios και υποδομών διεθνών προδιαγραφών για την προσέλκυση τηλεοπτικών και κινηματογρα-φικών παραγωγών από ολόκληρο τον κόσμο. Στόχος είναι η ανάδειξη της Ελλάδα σε διεθνή κόμβο οπτικοακουστικής παραγωγής που, παράλληλα με τα κίνητρα που έχει θεσπίσει το κράτος, θα ενθαρρύνει την αύξηση των σχετικών επενδύσεων και την εισροή συναλλάγματος. Κεφάλαια θα διατεθούν και σε νεοφυείς (startups) digitals επιχειρήσεις, καθώς και σε επιχειρήσεις digital υπηρεσιών που θα ενισχύσουν το ψηφιακό οικοσύστημα της Ελλάδας και θα δώσουν ώθηση στην αναπτυσσόμενη ψηφιακή οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να προχωρήσει άμεσα ο σχεδιασμός ενός νέου Θεματικού (και άκρως ανταγωνιστικού καναλιού) μέσα από τη συχνότητα του Μακεδονία TV. Επίσης, υπάρχει ένα ολόκληρο επενδυτικό πρόγραμμα, που προβλέπει την παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων τα οποία θα ετοιμάζονται στην Ελλάδα και θα διαχέονται σε όλο το δίκτυο που διαθέτουν οι δύο εταιρείες.

Οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις αναμένεται να δημιουργήσουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και να αξιοποιήσουν ειδικότητες προηγμένης τεχνολογίας. Το timing στο οποίο κατάφερε ο Θοδωρής Κυριακού να βάλει έναν συμπαίκτη στον ΑΝΤΙ εκ των πραγμάτων τον καθιστά έναν πολύ μεγάλο παίκτη στην αγορά, αφού έρχεται να τον βγάλει από την ομολογουμένως δύσκολη πραγματικότητα της ρευστότητας που αντιμετώπιζε ο όμιλος.