Survivor – Πιλίδης και η συμμετοχή του στο ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΪ έχει περάσει σε άλλη φάση. Για πολλούς λόγους δεν νιώθει στα καλύτερά του το τελευταίο διάστημα. Σαν να μην έφτανε αυτό έχει δημιουργηθεί και ζήτημα για τα όσα δήλωσε περί στημένου παιχνιδιού, σε τελικό ευρωπαϊκού παιχνιδιού. Είναι δυνατόν αυτό να του στερήσει τη συνέχεια του στο Survivor;

Αρχικά να τονίσουμε πως ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Πάλης περνάει δύσκολα. Αυτό ισχύει ασφαλώς για όλους τους παίκτες του Survivor. Διότι, για πρώτη φορά φέτος έχουν δοθεί τόσες λίγες προμήθειες στις ομάδες. Παλαιότερα ξεκινούσαν με πολύ περισσότερο φαγητό. Πατάτες, αλεύρι, λάδι, ζάχαρη, ρύζι. Αυτές τις προμήθειες στις προηγούμενες εκδοχές τις είχα συχνότερα και σε μεγαλύτερη αφθονία είναι η αλήθεια.

Ο Γιώργος Πιλίδης ήταν πολλές φορές που είπε πως τα φέρνει δύσκολα. Μάλιστα, σε μια αποστροφή του λόγου του είχε πει πως: «η μάνα μου επέμενε πολύ να έρθω στο Survivor. Θα ήθελα να τη ρωτήσω τώρα που βλέπει πόσο δύσκολα περνάω και πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα αν θα επέμενε να πάω», είχε αναφέρει. Εν κατακλείδι, όσο και να έτρωγε ο άνθρωπος δεν του έφτανε με τίποτε. Στα έπαθλα πέφτει με τα μούτρα στο φαγητό, δείγμα της δυσκολίας που αντιμετωπίζει.

Από τις πολλές θερμίδες στην αφαγία

Ο λόγος που δυσκολεύεται ο 23χρονος πρωταθλητής να προσαρμοστεί είναι οι διατροφικές συνήθειες που είχε συνηθίσει να έχει. Η προπόνηση ενός παλαιστή απαιτεί πολύ μεγάλα κατανάλωση ενέργειας. Καθημερινά λοιπόν οι θερμίδες που πρέπει να λαμβάνει είναι πάρα πολλές. Κι αυτό επιτυγχάνεται με πολλά και σχετικά πλούσια γεύματα μέσα στην ημέρα. Από αυτή τη συνήθεια πήγε σε ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο. Υπήρξε μέρα μα αφαγία, μέρα μόνο με καρύδα και ελάχιστη τροφή. Και όσον αφορά την ενέργεια; Καμία διαφοροποίηση. Διότι οι εργασίες που απαιτούνται στην καλύβα, αλλά και το γεγονός πως παίζει πολλές φορές στους στίβους μάχης αφού είναι ο καλύτερος παίκτης των κόκκινων δεν βοηθάει την κατάσταση.

Survivor – Πιλίδης: «Δεν ξέρω ποιο είναι το μέλλον μου στο παιχνίδι»

Είχε ρίξει μία βόμβα αποχώρησης ο Γιωρίκας πριν από μερικές μέρες. Πέρα από το ψυχολογικό βάρος που τον είχε επηρεάσει σαφώς, άρχισε να τον προδίδει και το σώματα του πριν από μερικά επεισόδια. Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίναμε από όσα βλέπαμε.

Έχασε πολλές φορές σε ένα συγκεκριμένο αγώνισμα, δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη, δεν είχε τη δύναμη να πανηγυρίσει με την ομάδα του και γενικώς έδειχνε εκτός τόπου και χρόνου. Στο τέλος του αγωνίσματος μάλιστα, ο Γιώργος Λιανός τον ρώτησε τι συμβαίνει. «Εδώ και έξι μέρες δεν έχει καταφέρει να κοιμηθώ κανονικά. Με πονάει πάρα πολύ το στομάχι μου, δεν νιώθω καθόλου καλά και δεν ξέρω ποιο μπορεί να είναι το μέλλον μου στο παιχνίδι», ήταν η απάντησή του. Με άλλα λόγια, έθεσε ανοικτά ζήτημα αποχώρησής του από τη συνέχεια του παιχνιδιού. Η παραγωγή μίλησε μαζί του, ηρέμησαν τα πράγματα και μέχρι νεοτέρας δεν είχαμε κάτι περισσότερο για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Μάλιστα ο ίδιος ο Γιωρίκας πρωτοστάτησε στη στρατηγική των Διασήμων για πετάξουν εκτός του Βαλάντη. Δεν το έκανε για να έχει μια διέξοδο διαφυγής. Ξέρει και ο ίδιος πως δεν πρόκειται να αποχωρήσει από το παιχνίδι. Δεν μπορεί να μην το καταλαβαίνει και να μην ξέρει και ο ίδιος πως κάνει γκελ στο κοινό. Κάτι θα έχει πάρει το αυτί του. Το έκανε λοιπόν για να βελτιώσει τις συνθήκες της καλύβας των Διασήμων. Συνεπώς βλέπει τελικά μέλλον για τον εαυτό του στο παιχνίδι.

 Η δήλωση για στήσιμο παιχνιδιού – Πολλές οι αντιδράσεις

Πριν από δύο εβδομάδες η συζήτηση στο συμβούλιο του νησιού είχε να κάνει με ένα παιχνίδι ασυλίας. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο Γιώργος Κατσαούνης, οι μπλε είχαν παίξει χαλαρά και αδιάφορα σε ένα παιχνίδι γα να βοηθήσουν την Παρασκευή να αποχωρήσει από το παιχνίδι. Η κουβέντα είχε ανοίξει. Ο Γιώργος Λιανός έκανε μια άκρως δημοσιογραφική ερώτηση στον Γιωρίκα.

Αυτή ήταν αν του έχει ζητηθεί ποτέ να στήσει παιχνίδι. Ο Γιώργος Πιλίδης έκανε την αποκάλυψη πως έχει δεχθεί κρούση να στήσει ματς. Αυτή ήταν που προκάλεσε αντιδράσεις. Τόσο της ελληνικής ομοσπονδίας, όσο και της διεθνής επιτροπής πάλης που θέλει ο παίκτης να δώσει άμεσα εξηγήσεις.

Υπάρχει συνέχεια σε όλο αυτό. Ζήτησαν από την ελληνική πλευρά να διερευνηθεί άμεσα το θέμα που έθεσε ο Πιλίδης και να μη μείνει στη σκιά. Μπορεί αυτόν να τον βγάλει άρον άρον από το παιχνίδι; Δεν υπάρχει τέτοιο νομικό πλαίσιο, δεν προκύπτει από πουθενά. Εκτός και κινηθεί κάποιος δικαστικά, οριστεί δικάσιμος και παέι λέγοντας. Δύσκολα πράγματα, δεν μοιάζει ένα τέτοιο σενάριο ικανό να δημιουργήσει πρόβλημα.

Με άλλα λόγια, false alarm αυτό. Το ότι μόλις τελειώσει η περιπέτεια του Survivor θα έχει να ασχοληθεί και με αυτό ο Γιώργος Πιλίδης, θα έχει. Αλήθεια είναι. Ωστόσο, μέχρι τότε μόνο τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει κάθε παίκτης στο παιχνίδι είναι που πρέπει να διαχειριστεί και ο ίδιος.