Κομβική ημερομηνία για τον ΣΚΑΪ είναι οι εκλογές της 21ης Μαΐου, καθώς αμέσως μετά και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της αναμέτρησης θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν στον ενημερωτικό τομέα της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου.

Πριν και πέρα από όλα, θα πρέπει να καθοριστούν οι βασικοί άξονες του καθημερινού προγράμματος της ερχόμενης τηλεοπτικής χρονιάς.

Τα μεγάλα ερωτήματα αφορούν τους «Αταίριαστους», Ντσούνο και Κούτρα, τους οποίους σε κάθε περίπτωση ο τηλεοπτικός σταθμός του Γιάννη Αλαφούζου επιθυμεί να διατηρήσει στο δυναμικό του, καθώς και τις συνέπειες των όποιων αποφάσεων στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά.

Τα εν λόγω μέτωπα, μαζί με κάποια άλλα παράπλευρα, θα έχουν κλείσει πιθανώς στο διάστημα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης κάλπης, καθώς το χρονοδιάγραμμα της 2ας Ιουλίου φαντάζει μακρινό για να παραμείνουν ανοιχτές τέτοιου είδους εκκρεμότητες.

Ακολούθως, αναμένονται μια σειρά από αναχωρήσεις προσώπων, αλλά και προσθήκες νέων, που θα έρθουν να «κουμπώσουν», για να εξυπηρετήσουν το πλάνο της διοίκησης τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες.

Ιδιαίτερα στην ενημέρωση, κομβικό ρόλο για τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν σε δεύτερο χρόνο θα παίξουν οι επιδόσεις του καναλιού καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου μέχρι και τη δεύτερη διαδοχική εκλογική αναμέτρηση.

Πάντως, είναι ξεκάθαρο ότι, παρά τη βελτίωση επιμέρους στοιχείων αναφορικά με τις ενημερωτικές εκπομπές, κάθε άλλο παρά επιβεβαιώθηκαν οι προσδοκίες στελεχών και διοίκησης για σημαντική άνοδο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων με τη Σία Κοσιώνη εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας και δεδομένου του παρελθόντος του σταθμού σε αντίστοιχες καταστάσεις.

Όλες οι ειδήσεις

Masterchef: Ολική ανατροπή για την επόμενη σεζόν

Έρωτας φυγάς επόμενα επεισόδια: Χαμός με την Ελπίδα – Κάνει μπάχαλο τους Δεμερτζήδες

Ελληνική Showbiz – Gossip: H ελληνική συμμετοχή στη Eurovision που έδωσε «ψωμί» και το ρεσιτάλ του Θείου Λεωνίδα στο Master Chef!