Ο ποιητής Γεώργιος Αλισάνογλου φαίνεται να μη… συμμερίζεται τη σάτιρα της εκπομπής του ΑΝΤ1,  Ράδιο Αρβύλα η οποία πρόβαλλε απόσπασμα στο οποίο τον διακωμωδεί την ώρα που απαγγέλλει το ποίημα «Σκούπισμα» του Ρον Πάτζετ.

Σε ανάρτησή του, ο ποιητής από τη Θεσσαλονίκη επισήμανε μεταξύ άλλων πως «σε μια εποχή που το καθεστώς κάνει μεγάλο πόλεμο στον πολιτισμό το να κοροϊδεύεις και να χλευάζεις την ποίηση, είναι να παίζεις το παιχνίδι τους».

Στο εν λόγω βίντεο εμφανίζεται ο κ. Αλισάνογλου να απαγγέλλει το ποίημα. Προσθέτοντας τεχνητή φωνή στο απόσπασμα, η εκπομπή έδειξε τον ίδιο να διαβάζει παρωδίες του ίδιου ποιήματος.

Ολόκληρη η ανάρτηση

Μέιλ-απάντηση μου στο κωμικό-σκωπτικό-σαρκαστικό και αρκούντως διαπομπευτικό βίντεο που προβλήθηκε στη χθεσινή εκπομπή των «Ράδιο Αρβύλα» ως μέρος της καθημερινής ξεπερασμένης πια και ανίατης «νουμερολογίας» τους.

Καλημέρα, μια γνωστοποίηση για την αποκατάσταση της αλήθειας και της τηλεοπτικής μαρκετίστικης νοοτροπίας που προτείνετε ως εκπομπή που δυστυχώς μέσω του «εναλλακτικού» προσώπου που πλασάρετε στον μέσο τηλεθεατή έχετε την τάση να σαρώνετε και να διαπομπεύετε -μεταξύ άλλων-, ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά αγαθά που μας έχουν απομείνει, την ίδια τη λειτουργία της ποίησης.

Το ποίημα «Σκούπισμα» που διακωμωδείτε στο πρόσωπο μου είναι του σημαντικού ποιητή Ρον Πάτζετ από τη σκηνή της Νέας Υόρκης, φίλο των Τζον Άσμπερι, Κένεθ, Κόκ, Τζιμ Τζάρμους, Πάτι Σμίθ, κλπ. Συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο ΠΕΡΑΣΑ ΩΡΑΙΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΑΛΙ, σε μετάφραση Βασίλη Παπαγεωργίου, εκδόσεις Σαιξπηρικόν 2020, το οποίο περιλαμβάνει τα ποιήματα που ακούγονται στην ταινία “Paterson” (2016) του Τζάρμους.

Σε μια εποχή που το καθεστώς κάνει μεγάλο πόλεμο στον πολιτισμό το να κοροϊδεύεις και να χλευάζεις την ποίηση, είναι να παίζεις το παιχνίδι τους. Η ποίηση, αντίδοτο σε κάθε μορφή «ιού». Θεωρώ επιτακτική ανάγκη, οι φίλοι συνάδελφοι ποιητές, μεταφραστές εκδότες, αναγνώστες κλπ. να πάρουν θέση στο ζήτημα αυτό που αφορά όλους μας».

Ράδιο Αρβύλα: Δείτε το απόσπασμα

Ο ποιητής φρόντισε να επικοινωνήσει με έναν εκ των συμπαρουσιαστών του Αντώνη Κανάκη, τον Γιάννη Σερβετά και να του κάνει τα παράπονά του για τα όσα είχαν δείξει όπως είπε στην εκπομπή, «Ακόμα δεν είδες τίποτα».

«Τηλεφώνησα στον Γιάννη Σερβετά την ίδια μέρα που προβλήθηκε αυτό. Στο τηλέφωνο μου είπε “δεν πειράζει, μην το παίρνεις βαριά, είναι διαφήμιση”. Του είπα ότι δεν είναι διαφήμιση κι ότι προφανώς δεν έχετε θέματα από επικαιρότητα και ψάχνετε και βρίσκετε».

Όλες οι ειδήσεις

Σασμός: Τέλος ο Μπισμπίκης τον Ιανουάριο – Τι έχει συμβεί

Φόρμουλα 1 Mercedes: O Liewis Hamilton “χάρισε” το βραβείο της FIA και έγινε χαμός

Masterchef: Οι αλλαγές που ετοιμάζει η παραγωγή