Όπως έγινε γνωστό κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί ετοιμάζουν προσφυγή στο ΕΣΡ κατά του Open. Σύμφωνα με πληροφορίες οι σταθμοί θα προβούν στη συγκεκριμένη κίνηση προκειμένου να προστατέψουν ουσιαστικά τα συμφέροντά τους. Για την ακρίβεια η παραπάνω κίνηση θα γίνει με το επιχείρημα πως παραβιάζει τους όρους χορήγησης της άδειας του.

Το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη από την ημέρα που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία μεταδίδει μόνο ενημερωτικές εκπομπές. Σύμφωνα με τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τους ιδιοκτητες τους, δεν υφίσταται κάποιος συγκεκριμένος έκτακτος λόγος. Έτσι οι υπόλοιποι καναλάρχες θεωρούν πως υπάρχει ζήτημα με τους όρους χορήγησης της άδειας του.

Ωστόσο από την πλευρά του επιχειρηματία αφήνουν να εννοηθεί ότι οι σταθμοί υποχρεούνται να μεταδίδουν ενμηερωτικό πρόγραμμα όταν συμβαίνει ένας πόλεμος που έχει συνέπειες και για την Ελλάδα.

Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση του τηλεοπτικού σταθμού Open.

«Η έκτακτη συνθήκη στην επικαιρότητα αποτελεί από μόνη της επιχείρημα γιατί το Open αναπτύσσει τέτοιο περιεχόμενο αυτές τις μέρες», απαντούν από τον τηλεοπτικό σταθμό

«Το OPEN ανταποκρίνεται, εντός πλαισίου, σε μία τόσο σημαντική συγκυρία για την Ευρώπη και τον πλανήτη. Ως πανελλαδικής εμβέλειας σταθμός οφείλει να ενημερώνει τους πολίτες. Επίσης, αποκτά όλο αυτό ιδιαίτερη σημασία λόγω των Ελλήνων ομογενών που υπάρχουν εκεί.»

Αναμένουμε να δούμε τη συνέχεια της «κόντρας» των καναλαρχών με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στο μεταξύ το κανάλι ανέβηκε στο 12,5% στο σύνολο (έχασε μόνο από το ΣΚΑΙ λόγω του Survivor ). Το κεντρικό δελτίο κυριάρχησε ακόμα μια μέρα, τόσο στο σύνολο (με 13,9%) όσο και στο «δυναμικό κοινό» (18-54 ετών) με 15,1%.