«Ψέματα» ονομάζεται η νέα πρόταση ελληνικής μυθοπλασίας που σχεδιάζει να προτείνει μέσα στην άνοιξη ο Alpha. Το κανάλι, όπως είδαμε άλλωστε από φέτος, πρόκειται να επενδύσει στη μυθοπλασία και αυτό φαίνεται και με τις σειρές που προετοιμάζει. Έτσι, μετά τα «Νεοκλασικά» τα οποία ετοιμάζονται, ο Alpha «ξαναχτυπά». Αυτή τη φορά με τα «Ψέματα».

Πρόκειται για ένα κοινωνικό θρίλερ στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται μια ιστορία για την συναίνεση, τις κοινωνικές συμβάσεις για τα δύο φύλα, την οικογενειακή ζωή και την εξαπάτηση.

Η σειρά βασίζεται στην επιτυχημένη βρετανική «Liar» του ITV και της Sundance TV με κεντρικά πρόσωπα της πλοκής μια δασκάλα και έναν γιατρό τις εκδοχές τους για μιαν αλήθεια και τις συνέπειες που προκαλούν οι ενέργειες τους στους στενούς και ευρύτερους κοινωνικούς κύκλους τους.

Το-βρετανικό- σενάριο θέλει μια δασκάλα δημοτικού που χωρίζει έπειτα από μακροχρόνια σχέση με αστυνομικό να πείθεται να βγει ραντεβού με τον πατέρα ενός μαθητή της, ο οποίος είναι χειρουργός και είναι χήρος. Οι δύο, καταλήγουν να περάσουν το βράδυ μαζί.

Την επόμενη ημέρα ο γιατρός μοιράζεται με τους φίλους- συνάδελφούς του ό,τι του συνέβη το προηγούμενο βράδυ λέγοντας ότι με τη δασκάλα εν τέλει έκαναν έρωτα και κοιμήθηκαν μαζί.

Όμως εκ διαμέτρου αντίθετα τα περιγράφει η δασκάλα στη αδελφή της, η οποία την είχε ενθαρρύνει να πάει στο ραντεβού, καθώς με λυγμούς της λέει ότι ο γιατρός την βίασε.

Και κάπως έτσι το σπιράλ εξελίξεων αρχίζει. Τη σκηνοθεσία στην ελληνική εκδοχή θα αναλάβει ο Γιώργος Γκικαπέππας και στους βασικούς ρόλους θα βρεθούν μπροστά από τις κάμερες ως δασκάλα η εξαιρετικοί Αλεξάνδρα Αϊδίνη και Χρήστος Λούλης.