Μετά την ολοκλήρωση της πιο διάσημης Ομαδικής Δοκιμασίας του MasterChef, του πασίγνωστου πια «τοίχου», οι οκτώ διαγωνιζόμενοι φτάνουν στο συμβούλιο της εβδομάδας για να μάθουν ποια ομάδα κατάφερε να αναδειχθεί νικήτρια.

Νέοι αρχηγοί, ο Χριστόφορος Κατσιάνας για την μπλε ομάδα και ο Νίκος Μπέρκας για την κόκκινη, με υπαρχηγούς τους τον Νικήτα Μπατσικούρα και τον Γιάννο Σδούγκα, αντίστοιχα. Και οι δυο ομάδες αγωνιούν εξίσου για το αποτέλεσμα, αφού αναγνωρίζουν αστοχίες και παραλείψεις στα πιάτα τους.

Ποια ομάδα, όμως, κατάφερε να επικοινωνήσει καλύτερα στο διαγωνισμό μαγειρικής του Star και να φτάσει πιο κοντά στο ζητούμενο των έξι πανομοιότυπων πιάτων;

Οπως βλέπουμε και στο trailer, στο συμβούλιο οι κριτές εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τα πιάτα. Η Καλλιόπη, η οποία κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας τσίριζε στον Νικήτα και εκείνος δεν την άκουγε με αποτέλεσμα να μην στήσουν σωστά τα πιάτα τους, είναι ιδιαίτερα απογοητευμένη από τους συμπαίκτες της. «Καλά τους λέω εγώ άχρηστους μάγειρες», ακούγεται να λέει στην κάμερα.

Τα μέλη της νικήτριας ομάδας θα γιορτάσουν την είσοδο τους στους επτά καλύτερους του φετινού διαγωνισμού παρέα με τον Γιάννη Αποστολάκη, στο τελευταίο έπαθλο της χρονιάς, απολαμβάνοντας τις εξαιρετικές δημιουργίες του chef Νίκου Θωμά και της ομάδας του στο εστιατόριο του “Simul Gastronomic Situ”,γνωρίζοντας από κοντά και τον νικητή του MasterChef 2019, Μανώλη Σαρρή.

Για την ηττημένη ομάδα, τα «τείχη» υψώνονται και πάλι στη Δοκιμασία Ασυλίας, που ακολουθεί και θα διεξαχθεί σε δύο γύρους. Από αυτή τη διαδικασία ένα μόνο μέλος της ομάδας θα πάρει ασυλία, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα οδηγηθούν σε Δοκιμασία Αποχώρησης.