Ο Χριστόφορος Κατσιάνας, έχοντας κερδίσει στη δοκιμασία του Tεστ Δημιουργικότητας του MasterChef, είναι ο αρχηγός της μίας ομάδας και εκείνος που έχει τα πλεονεκτήματα αυτής της δοκιμασίας στη διάθεσή του.

Ο ρόλος του αρχηγού σε αυτή την Ομαδική Δοκιμασία είναι ίσως πιο σημαντικός από ποτέ, αφού καλείται να επιλέξει τα υλικά των πιάτων και να καθοδηγήσει την ομάδα στο διαγωνισμό μαγειρικής του Star.

Επέλεξε λοιπόν να είναι αρχηγός της Μπλε Ομάδας και για αρχηγό της Κόκκινης Ομάδας επέλεξε τον Νίκο Μπέρκα.

Συγκεκριμένα ο Χριστόφορος επέλεξε στην ομάδα του να είναι: ο Νικήτας, η Καλλιόπη και τον Νίκο τον Ιταλό.

Ο Νίκος επέλεξε: την Ελπίδα, τον Πάνο και τον Γιάννο.

Και ήρθε η στιγμή της πολυαναμενόμενης και αγαπημένης Ομαδικής Δοκιμασίας. Του θρυλικού «τοίχου», για το MasterChef 2022!

Οι δυο ομάδες έπρεπε να επικοινωνήσουν, όσο το δυνατόν καλύτερα, χωρίς οπτική επαφή, ώστε να παραδώσουν στους τρεις chef κριτές, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο, έξι πανομοιότυπα πιάτα.

Τόσο η ομάδα του αρχηγού, όσο και η ομάδα του υπαρχηγού έπρεπε να έχουν στο τέλος του χρόνου, που θα τους δοθεί, ένα ορεκτικό, ένα κυρίως και ένα γλυκό πιάτο, πανομοιότυπα σε γεύση αλλά και εμφάνιση.

Η Καλλιόπη που ήταν στην μπλε ομάδα τσίριζε για να την ακούσει ο Νικήτας, όμως εκείνος δεν την άκουγε καλά. Τελικά δεν κατάφεραν να στήσουν σωστά τα πιάτα τους, κάτι που τους στεναχώρησε!

 

Masterchef: Δείτε πώς διαμορφώθηκαν οι ομάδες