Μετά το φαινομενικά εύκολο Mystery Box και τη νίκη του Πάνου, οι υπόλοιποι έξι παίκτες του MasterChef 2022, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα ακόμα Τεστ Δημιουργικότητας.

Οι κριτές σχολίασαν τα τρία καλύτερα πιάτα, με αυτό της «Ποπάρας», όπως την αποκάλεσε κι ο Πάνος Ιωαννίδης, να κερδίζει. Το μαριναρισμένο σοτέ στήθος κοτόπουλου με γλάσο πετιμέζι, crispy πέτσα, αυγό γεμιστό κι αφρό καπνιστής μελιτζάνας, άρεσε πάρα πολύ στους σεφ.

«Πραγματικά δεν μπορώ να κρύψω τη χαρά μου όχι για τα πλεονεκτήματα στην ομαδική δοκιμασία, αλλά είναι αυτό που σου λένε “είσαι στους έξι” και λες “Εγώ; Κοίτα να δεις τι μπορώ να κάνω!”», δήλωσε περιχαρής η νεαρή μαγείρισσα του διαγωνισμού του STAR.

Ο Πάνος Ιωαννίδης χαρακτήρισε το πιάτο της εξαιρετικό, από τα καλύτερα που είχε φτιάξει, αφού τα είχε όλα. «Συγχαρητήρια, είσαι στους έξι», της είπε ο κριτής και σεφ. «Δεν το πίστευα ότι θα κάνω το καλύτερο πιάτο ανάμεσα σε επτά μάγειρες και θα είμαι στους έξι», δήλωσε η Καλλιόπη από τη Νάξο.

Μετά το Mystery Box και το πιάτο με τις κρέπες, τρεις είναι οι υποψήφιοι προς αποχώρηση από το MasterChef 2022. Συγκεκριμένα τρεις από τους άντρες της τελικής επτάδας. Ο Σωτήρης Κοντιζάς ανακοίνωσε τα ονόματα του Χριστόφορου, του Νικήτα και του Νίκου. Ο Γιάννος και η Ελπίδα μαζί με την Καλλιόπη και τον Παναγιώτη πέρασαν στους έξι του MasterChef, με την Ελπίδα ιδιαίτερα χαρούμενη που πέρασε στην επόμενη φάση.

Οι τρεις παίκτες αντιμετώπισαν την υποψηφιότητά τους με χιούμορ με τον σεφ και κριτή να τονίζει ότι σε παλιότερη φάση του διαγωνισμού τα πιάτα τους δε θα έβγαιναν προτεινόμενα.

«Νικήτα, Χριστόφορε, Νίκο αύριο μαγειρεύετε για τους έξι, για την παραμονή σας για τον διαγωνισμό. Κάποιος από εσάς θα μαγειρέψει για τελευταία φορά. Ξεκουραστείτε και τα λέμε αύριο», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς κλείνοντας.