Στο επεισόδιο του MasterChef που προβλήθηκε χτες (14/4) από το Star είδαμε ότι ο Βασίλης Μπόλλος ήταν ο νικητής της δοκιμασίας του Mystery Box. Ο συγκεκριμένος παίκτης ήταν αυτός που μοίρασε στους συμπαίκτες του φρέσκο ή ζαχαρωμένο ανανά αλλά και χρόνο μαγειρικής. Ο ίδιος από την άλλη διασφάλισε την παραμονή του στον διαγωνισμό επιλέγοντας να μη μαγειρέψει στο Tεστ Δημιουργικότητας.

Όπως αποδείχθηκε, οι επιλογές του δυσκόλεψαν αρκετούς συμπαίκτες του. Κυρίως, όπως ήταν προφανώς και ο προσωπικός του στόχος, μέλη της κόκκινης ομάδας. ‘Ετσι κατάφερε να τους οδηγήσει στη Δοκιμασία Αποχώρησης.

Την κάρτα ασυλίας κέρδισε ο Γιάννος Σδούγκας ενώ έξι παίκτες είναι υποψήφιοι για αποχώρηση. Μεταξύ αυτών η Καλλιόπη Μπεζαντέ, η Φανή Ζιώγα, ο Μάριος Λιόλιος, ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος, ο Δημήτρης Ταϊρίδης και ο Βασίλης Βαλέχας.

Για πρώτη φορά φέτος βρίσκονται τόσοι διαγωνιζόμενοι στη Δοκιμασία Αποχώρησης. Ωστόσο κάποιοι από αυτούς καλούνται να διεκδικήσουν για πρώτη φορά την παραμονή τους στον διαγωνισμό.

Ένα πιάτο αντιγραφής με απαιτητικές τεχνικές, είναι το ζητούμενο της δοκιμασίας για τους υποψήφιους. Η πιστή αντιγραφή και η απόδοση της παραμικρής λεπτομέρειας είναι τα στοιχεία, που αναζητούν οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, στα πιάτα των διαγωνιζομένων.

Η συνταγή είναι οδηγός και η μη τήρηση των βημάτων με συγκέντρωση και προσοχή μπορεί να κοστίσουν την παραμονή στον διαγωνισμό.

Στο τέλος της ημέρας, η αποχώρηση θα φέρει ανατροπές, αφήνοντας έκπληκτους τους διαγωνιζόμενους και αλλάζοντας τα δεδομένα.

 

Ο «Μπόμπαινας» πιστεύει πως ο Βασίλης θα τον βάλει στο στόχαστρο, για να τον δυσκολέψει και να βγει στον τάκο.

Σύμφωνα με τον Σταύρο, ο Βασίλης έχει κάθε λόγο να ακολουθήσει αυτή τη στρατηγική με τη δικαιολογία ότι ο Δημήτρης του κάνει πόλεμο, σχολιάζοντας αρνητικά τα πιάτα του, για να τον αποθαρρύνει.

«Ο Μπόλος είναι εύθραυστος και ψυχολογικά και μαγειρικά. Αν δεν του πάει κάτι καλά, κλειδώνει. Έτσι και ο Δημήτρης το έχει καταλάβει αυτό και τον στοχεύει. Πήγαινε και του έλεγε “τι είναι αυτό το πιάτο που έχεις κάνει;” αντί να τον εμψυχώνει, του έκανε bullying. Αυτό για μένα φέρνει προβλήματα στην ομάδα. Είναι η στρατηγική του, θέλει να σπάει τα νεύρα των άλλων παικτών, για να μην μπορούν να αποδώσουν».