Σε σημαντικές αλλαγές που συνδέονται απόλυτα με την ενiσχυση των σεναρίων περι πρόωρων εκλογών, αλλά και γενικότερα με την παρούσα κρίσιμη πολιτική συγκυρία, προχώρησε η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού Kontra. Αιχμή του δορατος ήταν οι ανακατατάξεις στην ιστορική εκπομπή «Επί του πιεστηρίου» … που παρουσίαζε επί χρόνια ο Μάκης Κουρής και τις δύο τελευταίες σεζόν ο έμπειρος Βασίλης Σκουρής ο οποίος γνωρίζει άριστα το ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον νεότερο μεν, αλλά γνώστη του ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Σιαδήμα.

Η εκπομπή περνάει πια σε διαφορετικά φάση Βλέπετε, τόσο ο Φοίβος Κλαυδιανός όσο και ο Κώστας Πουλακίδας της  Αυγής, που αναλαμβάνουν στο εξής την παρουσίαση, είναι από τους πιο μαχητικούς και σκληρούς υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα στα τηλεοπτικά πάνελ γεγονός που σίγουρα Θα έχει αντίκτυπο στη γραμμή της εκπομπής, ενώ αναδεικνύει και τη λογική στην οποία θα κινηθεί το κανάλι με φόντο τις επόμενες κάλπες. Την τελευταίο στιγμή μετακινήθηκε εκεί από την μεταμεσονύχτια εκπομπή του Kontra και ο Σπύρος Σουρμελίδης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο Βασίλης Σκουρής πού του προτάθηκε να παραμείνει στο «Πιεστήριο»,  αλλά όχι ως κεντρικός παρουσιαστής και χωρίς τον Γιώργο Σιαδήμα, δεν αποδέχθηκε την πρόταση και αποχώρησε άμεσα.

Άμεση ήταν και η αποχώρηση του Γιώργου Σιαδήμα, στον οποίο, προτάθηκε επίσης να παραμείνει στο πάνελ αλλά όχι ως «πρώτο βιολί».

Το δελτίο ειδήσεων θα συνεχίσει να εκφωνεί ο Γιώργος Μελιγγώνης ενώ η Αναστασία Γιάμαλη ουσιαστικά θα έχει μόνη της το τιμόνι της μεταμεσονύκτιας εκπομπής καθώς πιθανότατα δίπλα της θα βρίσκεται ένας νέος δημοσιογράφος, ο Κυριάκος  Δημάγγελος.