Η ΕΡΤ1, ακόμη μία χρονιά, θέλει να ετοιμάσει ένα ποικιλόμορφο πρόγραμμα για τους τηλεθεατές, παρουσιάζοντας κάποιες νέες προτάσεις. ‘Οχι μόνο σε επίπεδο σειρών, αλλά και εκπομπών. Κά-πως έτσι, λοιπόν, φαίνεται να εξετάζουν την αναβίωση του βρετανικού τηλεπαιχνιδιού λέξεων «Lingo», το οποίο ξεκίνησε στο ITV το 1987 και διεκόπη για μερικά χρόνια, ενώ το 2021 επέστρεψε δυναμικά. Το πρότζεκτ συνδυάζει το στοιχείο της εικασίας λέξεων με το τυχερό παιχνίδι Bingo, με τη διασκέδαση και την αγωνία να κυριαρχούν.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση για το εν λόγω παιχνίδι. Αν τελικά εγκριθεί, θα τοποθετηθεί στην απογευματινή ζώνη του Σαββατοκύριακου της ΕΡΤ1. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης έχει δώσει ήδη το πράσινο φως σε νέο κύκλο επεισοδίων του καθημερινού τηλεπαιχνιδιού γνώσεων «Δες & βρες», με τον Νίκο Κουρή, ενώ είναι πολύ κοντά στο να πράξει το ίδιο και με το τηλεπαιχνίδι «0 πιο αδύναμος κρίκος», με τον Τάσο Τρύφωνος.

Ωστόσο πριν μερικές μέρες υπήρχε η είδηση ότι το εν λόγω παιχνίδι είχε πάρει ο ALPHA.

Πώς έγινε η «αρπαγή»; Η ΕΡΤ εδώ και μερικούς μήνες βρισκόταν σε συζητήσεις με τον παραγωγό ο οποίος είχε τα δικαιώματα του Lingo και μάλιστα είχε προχωρήσει και σε επαφές για τον παρουσιαστή  προτείνοντας την παρουσίαση στον Λεωνίδα Κακούρη.

Όσο διαρκούσαν οι διαβουλεύσεις στην ΕΡΤ για το νέο πρόγραμμα και ενώ δεν είχε δοθεί επίσημα πράσινο φως για το τηλεπαιχνίδι, η οψιόν που είχε εξασφαλίσει ο παραγωγός για το Lingo έληξε και κάπου εκεί μπήκε σφήνα ο ALPHA.

Η εταιρεία παραγωγής που έχει ήδη συνεργασία με το κανάλι για τη real life σειρά, Αμφιβολίες, παραχώρησε το τηλεπαιχνίδι στο κανάλι της Motor Oil χωρίς να ενημερώσει τον παραγωγό που είχε τάξει το Lingo στην ΕΡΤ. Η δημόσια τηλεόραση προχωρά τώρα στην αναζήτηση άλλου τηλεπαιχνιδιού. Όσο για τον Alpha που κλείδωσε το Lingo για τους επόμενους μήνες δεν είναι γνωστό αν θα προχωρήσει άμεσα στην παραγωγή του ή το κρατήσει σε εφεδρεία!