Χθες το βράδυ άλλο ένα επεισόδιο του GNTM προβλήθηκε, είδαμε τις τελευταίες κοπέλες που πέρασαν από casting, δίνοντας μας την ευκαιρία να δούμε για τελευταία φορά τη Σοφία Χατζηπαντελή (θα επιστρέψει για τους fans της). Για άλλη μια φορά αναρωτηθήκαμε αν όντως βρισκόμαστε στο GNTM, μιας και είχαμε παρέλαση από Κύπριες και εκεί είναι που πετάγεται η Βίκυ Καγιά και κάνει την ερώτηση που όλοι έχουμε σκεφτεί «καλά charter ναυλώσατε και ήρθατε όλες μαζεμένες?»! Λίγα μοντέλα είδαμε στις auditions και αφού τελείωσε η διαδικασία αυτή είχαμε ένα get together των κριτών για να δείξουν το πόσο αγαπημένοι είναι και να χαιρετήσουν τη Σοφία που θα τους κούναγε μαντήλι. Οκ πέρα από την πλάκα το συμβόλαιο της ήταν μόνο για guest κριτής και να είναι στις auditions, μιας και αν κοιτάξεις στο Instagram της είχε να κάνει δουλειές με μεγάλους οίκους και αυτές οι ευκαιρίες οι επαγγελματικές δεν χάνονται το Next Top Model και ειδικά το ελληνικό.
Μιας και τελειώσαμε από το πρώτο στάδιο του GNTM5 και τα castings σειρά είχε τώρα το ID Catwalk, τώρα τι να πρωτοπώ για αυτήν την πασαρέλα. Ότι για κάποιες κοπέλες το ID Catwalk ήταν λες και άνοιξε το τριώδιο και νόμιζαν ότι πάνε να κάνουν show off την καλύτερη αποκριάτικη στολή? Με το ID Catwalk, θέλουν να δουν οι κριτές ένα ρούχο, που θα τις ξεχωρίζει από τις άλλες κοπέλες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πας σε μασκέ αποκριάτικο πάρτι. Οι περισσότερες ήταν αδιάβαστες και για αυτό έμειναν μετεξεταστέες ή μάλλον για να το θέσω καλύτερα έμειναν στην ίδια τάξη. Who knows μπορεί του χρόνου να πάρουν προαγωγή και να πάνε στα Bootcamp. Βασικά δεν ήθελαν και κάτι περίπλοκο, ήθελαν να δουν αν το μοντέλα βλέπουν μόδα και πασαρέλες από διεθνείς οίκους, μιας και υποτίθεται θέλουν να γίνουν και Top models, και να αντιγράψουν ένα στυλ που όμως να προσαρμόζεται στο δικό τους, να γίνει δηλαδή ένα, να το φοράνε το ρούχο και όχι να τους φοράει. Μα καλά δεν έχουν δει προηγούμενους κύκλους? Μα υποτίθεται λένε είναι το όνειρο τους να γίνουν μοντέλα και πάνε και προσβάλουν την νοημοσύνη των κριτών και τη δική μας.
Τελικά με πολύ δυσκολία, νομίζω, επιλέχθηκαν οι 40 κοπέλες-κυρίες, που πέρασαν στην επόμενη φάση. Επειδή ξέρω το έχετε απορία τελικά η κυρία Τίτσα δεν πέρασε και καλώς έγινε μιας και η κριτική επιτροπή δεν ήθελε να την ταλαιπωρήσει αν την περνούσε στο σπίτι, μιας και οι δοκιμασίες δε θα ήταν για την ηλικία της και αντί να την ανέβαζαν θα την κατέβαζαν κάνοντας την viral, όχι για τους σωστούς λόγους. Το μήνυμά της όμως το πέρασε, δεν πρέπει να τα παρατάς ποτέ, αυτό σημαίνει να ζεις, ένα μήνυμα που πρέπει να ακούμε ακόμη και στις δύσκολες στιγμές μας. Σήμερα αρχίζει το Bootcamp και από ό,τι είδαμε στο τρέιλερ σήμερα θα έχουμε την πρώτη φωτογράφιση των επίδοξων μοντέλων, η οποία θα έχει ένα χαρακτήρα λίγο πιο σέξυ, χωρίς όμως να γίνει χυδαίο.

Σε όλη αυτή τη νέα διαδικασία θα έχουν βοηθό τους τη model instructor (να ξέρετε πάλι αγγλικά θα μάθουμε) Μαίρη Βιτινάρος, η οποία έχει κάνει Victoria Secret, Guess, Versace κτλ, δηλώνοντάς τους ότι θα τους μάθει να ποζάρουν αρκεί να της μάθουν να μιλάει Ελληνικά.
Να πούμε στο σημείο αυτό ότι η κοπέλα είναι κούκλα και πιστεύω ότι θα βοηθήσει με την εμπειρία της τα κορίτσια που όντως θέλουν να ακολουθήσουν το χώρο της μόδας και του μόντελινγκ. Βέβαια για να πάει καλά αυτή η φωτογράφιση και γενικά να δώσουν τον αέρα του reality στο show, πριν αρχίσουν τα πρώτα κλικ η Καγιά και η παρέα της θα δώσουν σε ένα κορίτσι το golden pass, το απευθείας εισιτήριο για το σπίτι του GNTM, στοχοποιώντας την κοπέλα που θα το πάρει και να αρχίσει η πρώτη γκρίνια και το reality.
Είπαμε κάνουμε μόδα αλλά πάνω από όλα κάνουμε τηλεόραση ….! Στο τέλος της βραδιάς θα ξέρουμε τα 20 κορίτσια που θα μπουν στο σπίτι του GNTM και του Star και μετά από εκεί θα αρχίσει το παιχνίδι να ξεδιπλώνεται και οι αληθινές προσωπικότητες να φαίνονται. Εν αναμονή για το βράδυ, να δούμε ποια θα είναι τα τυχερά κορίτσια που θα κερδίσουν το εισιτήριο για την είσοδο στο σπίτι, με την απόδοσή τους στη φωτογράφιση.

GNTM5: Δείτε το τρέιλερ του αποψινού επεισοδίου