Ο Κωνσταντίνος Ζούλας έχοντας πραγματοποιήσει σοβαρές δομικές αλλαγές τα τελευταία 4 χρόνια στο τιμόνι της ΕΡΤ με πληθώρα καινοτομιών, όπως το ERTFLIX, πλέον κάνει το επόμενο βήμα μετατρέποντας την ΕΡΤ1 σε infotainment κανάλι!

Η επόμενη ημέρα των εκλογών στη δημόσια τηλεόραση φέρνει λοιπόν ραγδαία μείωση της ενημέρωσης στην ΕΡΤ1 και ενίσχυση του ΕΡΤnews.

Το σχέδιο αυτονόμησης των δύο καναλιών, που σήμερα «μοιράζονται» κοινές εκπομπές για αρκετές ώρες ημερησίως, προχωρά, ενώ στόχος είναι κάθε κανάλι να αποκτήσει σαφές στίγμα και εντελώς δικό του πρόγραμμα.

Έτσι, η ΕΡΤ1 αναμένεται να πετάξει από πάνω της πολλές ώρες ενημέρωσης, κάνοντας μια ιστορική στροφή με κατάργηση ενημερωτικών ζωνών. Οι σχεδόν 11-12 ώρες ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών που μεταδίδονται τώρα στην ΕΡΤ1 θα μειωθούν σε ποσοστό τουλάχιστον 50%.

Οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από νωρίς το πρωί, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της RealNews, οδεύει προς κατάργηση η πρωινή ενημερωτική ζωνή.

Πρόκειται για τις εκπομπές «Συνδέσεις» και «Newsroom», που θα αντικαταστηθούν από εναλλατικό πρόγραμμα (επαναλήψεις σειρών, ψυχαγωγική εκπομπή).

Το «Στούντιο 4» θα παραμείνει στην ώρα του (16:00), ενώ για τα υπόλοιπα κενά στο πρόγραμμα εξετάζονται δύο νέα τηλεπαιχνίδια για το καθημερινό πρόγραμμα.

Παράλληλα, η prime time θα μείνει ελεύθερη για ψυχαγωγικό πρόγραμμα με το δελτίο ειδήσεων να μεταδίδεται πιθανώς στις 18:00, ενώ εκτός ΕΡΤ1 θα μείνουν και οι βραδινές ενημερωτικές εκπομπές.

Όλες οι ειδήσεις

Κατερίνα Καινούργιου: Απίστευτο πώς ήταν στα 23 της! (ΦΩΤΟ)

Το μυστικό της πεταλούδας επόμενα επεισόδια: Ο Χριστόφορος θυμάται πως τον μαχαίρωσε η Εύα – Ο Άρης απειλεί τη Λίλιαν

Μαύρο Ρόδο: Η «Πολυξένη» αποκαλύπτει το συγκλονιστικό τέλος της