Με ένα πλούσιο πρόγραμμα στη μυθοπλασία και με νέες σειρές έρχεται από τη νέα σεζόν η ΕΡΤ. Τι θα καινούργιο θα δούμε;

Η Όλγα Μαλέα παρουσιάζει μια σειρά 10 επεισοδίων για την κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνο, με τίτλο Η Μαρία που έγινε Κάλλας, η οποία αναμένεται το φθινόπωρο. Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι της Φρόσως Ράλλη, σε παραγωγή της Feelgood και της Ειρήνης Σουγανίδου.

Το δίχτυ, η νέα κοινωνική σειρά σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη και σενάριο του Βαγγέλη Γιαννίση, παρουσιάζει έξι αυτοτελείς ιστορίες για μια επίλεκτη ομάδα αστυνομικών της Γενικής Ασφά λειας. Παίζουν: Άννα-Μαρία Παπαχαρα λάμπους, Θοδωρής Αθερίδης, Ορέστης Τζιόβας, Φιόνα Γεωργιάδη, κ.ά.

Η νέα καθημερινή κωμική σειρά Αρχελάου 5, σε εκτέλεση παραγωγής από τους Αργοναύτες, διαδραματίζεται στο Παγκράτι. Ο Στέφανος, ο Ορφέας, η απελευθερωμένη Δώρα, η συντηρητική Λυδία και η Κέλλυ αντιμετωπίζουν την τρέλα της Αθήνας στο μπαρ της Αρχελάου 5.

Τη σκηνοθεσία υπογράφουν η Λήδα Βαρτζιώτη, ο Δημήτρης Τσακαλέας και η Φωτεινή Κοτρώτση και το σενάριο η Μαργαρίτα Γερογιάννη, ο Παναγιώτης Μαρκεζίνης και ο Θάνος Νασόπουλος. Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Δημήτρης Πιατάς, Γιάννης Καράμπαμπας, Εβελίνα Παπούλια, Γεράσιμος Γεννατάς, Νατάσσα Εξηνταβελώνη, Χάρης Χιώτης, Άλκηστις Ζιρώ κ.ά.

Η Έρημη χώρα, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιώργου Γκικαπέππα, προβλήθηκε πρώτα στο Ertflix και στη συνέχεια στην ΕΡΤ1, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις. Ο δεύτερος κύκλος, με 8 νέα επεισόδια, σε εκτέλεση παραγωγής της NEEDaFIXER, έρχεται τη νέα σεζόν στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ όπου είναι διαθέσιμο και το πρώτο μέρος.

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κέντρος, Δανάη Σκιάδη, Γιώργος Καραμίχος, Άννα-Μαρία Μαρινάκη

Η Παραλία, η δραματική σειρά της ΕΡΤ και της Foss Productions, θα επιστρέψει με τον 2ο κύκλο της το φθινόπωρο. Στο τέλος της πρώτης σεζόν οι τηλεθεατές παρακο- λούθησαν την Τες να γεννάει το μωρό της έναν μήνα νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Η σειρά διακρίθηκε και για τις ερμηνείες των Δημήτρη Μοθωναίου, Αλέξανδρου Λογοθέτη, Νικόλα Παπαγιάννη, Μαρίας Ναυπλιώτου, Γιώργου Νινιού και Μπέτυς Λιβανού. Με δεύτερο κύκλο επεισοδίων επιστρέφει και η δραματική σειρά εποχής Ηλέκτρα της Ι. Κ. Καραγιάννης, με τους Έμιλυ Κολιανδρή, Αποστόλη Τότσικα, Τάσο Γιαννόπουλο, Κατερίνα Διδασκάλου, Θανάση Πατριαρχέα, Ευαγγελία Μουμούρη κ.ά.

Το Δίχτυ και η Έρημη χώρα έχουν αρχίσει γυρίσματα εδώ και περίπου ένα δεκαήμερο, ενώ οι υπόλοιπες σειρές αναμένεται να δώσουν όρντινο στα τέλη Ιουνίου.

Όλες οι ειδήσεις

STAR: Εξασφάλισε πασίγνωστο πετυχημένο τηλεπαιχνίδι

ΣΚΑΪ: Τέλος οι ζωντανές ψυχαγωγικές εκπομπές

Το ναυάγιο: Μετά το τέλος της σειράς, πάει στην ΕΡΤ