Η Κάτια Ανδρεάδη είναι ένα πρόσωπο που καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου κύκλού της σειράς Τρία Μίλια μάς έχει απασχολήσει ποικιλοτρόπως. Τόσο για τη σχέση της με τον σύζυγό της, τον Γε-ράσιμο, όσο και με αυτήν που διατηρεί με τους δύο γιους της και τα άτομα που βρίσκονται στο ευρύτερο περιβάλλον τους. Η ίδια, πέρα από το να κρατάει τις ισορροπίες ανάμεσα στους άντρες της ζωής της, βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Τη μερική απώλεια μνήμης. Κάτι που την αναστατώνει ιδιαίτερα.

Όπως θα δούμε στα καινούργια επεισόδια της κοινωνικής σειράς, ο Μιχάλης βεβαιώνει την Κάτια ότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχεί για την κατάστασή της, αλλά εκείνη δεν πείθεται. Και αυτό γιατί έχει κάποια κενά μνήμης ανά τακτά διαστήματα, προσπαθώντας όμως να τα κρατήσει κρυφά απ’ όλους, ώστε να μην τους ανησυχήσει και κυρίως για να μην την τρέχουν στην Αθήνα για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.’Ολα αυτά, λοιπόν, κάνουν τη γυναίκα να συναντήσει το συντομότερο δυνατόν τον Νικόλα και να του ζητήσει μία μεγάλη χάρη. Αφού του εξηγεί το πρόβλημα υγείας που πρέπει να αντιμετωπίσει, τον εκλιπαρεί να τη βοηθήσει σε περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάστασή της, λέγοντάς της όσα πρέπει να γνωρίζει.

Φυσικά, ο Νικόλας ανταποκρίνεται Θετικά και συνιστά στην Κάτια την απόλυτη προσοχή, προκειμένου να μην της ξεφύγει το παραμικρό και ένα ένοχο μυστικό που τους συνδέει από το παρελθόν. Και αυτό γιατί, όποτε και αν έρθει στο φως, θα κινδυνεύει περισσότερο εκείνη από οποιονδήποτε άλλον. Λίγο καιρό αργότερα, το μεγάλο μυστικό από το παρελθόν, που συνδέει την Κάτια και τον Νικόλα, βγαίνει στην επιφάνεια και αλλάζει ριζικά τη ροή των γεγονότων, καθώς επίσης και τη ζωή όλων στη σειρά Τρία Μίλια του STAR. Κυρίως δε όλων όσοι βρίσκονται στο πολύ στενό οικογενειακό περιβάλλον τους…