Ραγδαίες εξελίξεις στο κανάλι Open του Ιβάν Σαββίδη, όπου οι περικοπές θα είναι μεγάλες ενόψει της νέας τηλεοπτικής σεζόν.

Σύμφωνα με τη «RealNews» το αθλητικό τμήμα είναι ένα από τα τμήματα του σταθμού που θα την «πληρώσει» περισσότερο, καθώς το βάρος θα δοθεί κυρίως στο ψυχαγωγικό κομμάτι, για αυτό και η συνεργασία με τον Νίκο Κοκλωνή.

Στόχος είναι να μειωθούν τα πάγια έξοδα και κόστος προγράμματος, καθώς το «πορτοφόλι» του μεγαλομετόχου δεν είναι το ίδιο ισχυρό πλέον.

Έτσι θα υπάρχουν δραστικές περικοπές με κατάργηση εκπομπών, τμημάτων και ολόκληρων διευθύνσεων. Συγκεκριμένα από το Open κόβονται οι αθλητικές εκπομπές «Open Sport» και «Total Football», ενώ θα μειωθεί κατά πολύ και το δυναμικό του αθλητικού τμήματος, διατηρώντας μόνο κάποιους δημοσιογράφους ως «βάρδια επιφυλακής».

Πιο συγκεκριμένα από το κανάλι θα απολυθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 6-7 άτομα του αθλητικού τμήματος, ενώ ήδη έχει τερματιστεί η συνεργασία με τις δύο συνδρομητικές πλατφόρμες Cosmote και Nova καθώς για να στιγμιότυπα των αγώνων της Super League, έπρεπε ο Σαββίδης να καταβάλλει μεγάλα ποσά.

Είναι χαρακτηριστικό οτι το κόστος για τος φάσεις από τα παιχνίδια φέρεται να άγγιζαν τις 500.000 ευρώ! Εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες ο δημοσιογράφος Αλέξης Σπυρόπουλος είναι από τους λίγους που θα παραμείνουν στο Open, ενώ ήδη η παρουσιάστρια της εκπομπής «Total Football» Μαρία Ζαφειράτου, ανακοίνωσε την αποχώρησή της.

Παράλληλα το Open θα αδειάσει όλο το κτίριο για να περικόψει δαπάνες του σταθμού. Το κανάλι αναμένεται να διατηρήσει τα δύο από τα τρία κτίρια που νοίκιαζε στο Κορωπί, και στέγαζαν τις εκπομπές του αλλά και τις ειδήσεις. Ήδη ξεκίνησε η μετακόμιση των πλατό και τις ειδήσεις.

Στο πλαίσιο των περικοπών εντάσσεται και το ξήλωμα σύσσωμης της διεύθυνσης μάρκετινγκ. Τρία στελέχη τον αριθμό συγκεκριμένα και ως τώρα δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση στον σταθμό να αντικατασταθούν.

Όλες οι ειδήσεις

ΕΡΤ: Τέλος οι πολλές ενημερωτικές εκπομπές – Το παρασκήνιο

Αποκαλυπτική εμφάνιση στη Σύρο από τη Σοφιάνα του Survivor (ΦΩΤΟ)

Ολυμπιακός: Απόλυτη επιβεβαίωση με Σκάπρα – Έρχεται άμεσα Ελλάδα!