Μεγάλη ένταση υπήρξε στον αέρα του Open σήμερα (15/3) το πρωί!  Αφορμή στάθηκε το ρεπορτάζ από Μόσχα και Βερολίνο σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η κουβέντα στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» αφορούσε τη μη εξεύρεση λύσης για να αποχωρήσουν οι άμαχοι από την Μαριούπολη, με τον Θανάση Αυγερινό από το Ροστόφ να μιλάει για το ακροδεξιό Τάγμα Αζόφ που τους εμποδίζει και τον Παντελή Βαλασόπουλο από το Βερολίνο να λέει: «Αμάν με αυτό το Αζόφ, πόσοι είναι πια και δεν μπορεί ολόκληρη η Ρωσία να τους κάνει καλά».

Λίγο αργότερα, όταν ο ανταποκριτής από το Βερολίνο πήρε τον λόγο, είπε: «Είναι θέμα πώς το βλέπει ο καθένας. Μπαίνουν οι τύποι από τη Συρία, μπαίνουν οι Βάγκνερ, έχουν μπει οι Τσετσένοι, τι δουλειά έχουν οι Τσετσένοι;».

Κάτι που προκάλεσε την απάντηση του Θανάση Αυγερινού που του επεσήμανε: «Άνοιξε καμιά γεωγραφία Παντελή, είναι ρωσική επαρχία η Τσετσενία, Ρώσοι στρατιώτες είναι».

Παντελής Βαλασόπουλος: «Υποτίθεται ότι στην Μαριούπολη είναι οι Αζόφ, δύο εβδομάδες δεν μπορεί να τους κάνει καλά ο ρωσικός στρατός; Την έχουν ισοπεδώσει»

Θανάσης Αυγερινός: «Επρεπε να την ισοπεδώσουν περισσότερο για να είναι ευχαριστημένος ο Παντελής… Οποιος θέλει να αμφισβητήσει στοιχεία του ρεπορτάζ μου με επιχειρήματα. Κάποιοι συνάδελφοι ενεπλάκησαν πολύ πρόσφατα. Παρακολουθώ τον εμφύλιο της Ουκρανίας από το 2014. Θα παρακαλέσω λίγο μεγαλύτερο σεβασμό για το τι γνωρίζει ο καθένας στο ρεπορτάζ. Καμία προσωπική κουβέντα για το ρεπορτάζ μου δεν θα ανεχτώ. Λέω ξεκάθαρα ότι η Σπάρτα είναι αριστερή οργάνωση και το Ντονιέτσκ αυτοανακηρύχθηκε σε λαϊκή δημοκρατία γιατί έχουν τις ρίζες τους στην σοβιετική εποχή».

Βαλασόπουλος: Το ότι λένε αυτοί ότι είναι αριστεροί, δεν λέει τίποτα.

Αυγερινός: Μπορείς να το αμφισβητήσεις Παντελή με επιχειρήματα; Ξέρεις ποιος είναι ο Μοτορόλα;