Η ρομαντική κομεντί «Κι όμως είμαι ακόμα εδώ», από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, επιστρέφει στο νέο και ανανεωμένο πρόγραμμα της ΕΡΤ 1, όπου πρόκειται να προβληθούν δέκα ολοκαίνουριο επεισόδια.

Κατά τη διάρκεια αυτών θα δούμε πώς εξελίσσεται η ιστορία του Αλέξανδρου και της Κατερίνας, καθώς επίσης και άλλων ηρώων, ενώ κάποια νέα πρόσωπα Θα εισβάλλουν, για να φέρουν τα πάνω κάτω. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από αυτά είναι ο Κώστας Κάππας και ο Μάνος Ιωάννου. Τον πρώτο τον είχαμε δει στα τελευταία επεισόδια της σειράς, ενσαρκώνοντας τον Γιώργο Καραμπέκο, τη νέα γνωριμία που κάνει η Μαρκέλλα (Βίβιαν Κοντομάρη), ενώ θα τον ξαναδούμε και στα καινούργια. Ειδικά στο τρίτο, στο τέταρτο, στο ένατο και στο δέκατο επεισόδιο, οπότε και ολοκληρώνεται η σειρά. Από την άλλη, ο Μάνος Ιωάννου πρόκειται να υποδυθεί έναν νέο πλαστικό χειρουργό στην κλινική, ονόματι Νικόλα, που Θα έχει άμεση… επιρροή στην καθημερινότητα κάποιων ηρωίδων. Εκείνον πρόκειται να τον δούμε στο πέμπτο και στο δέκατο επεισόδιο του σίριαλ.

«Κι όμως είμαι ακόμα εδώ»: Η ιστορία…

Η Κατερίνα (Kατερίνα Γερονικολού) μεγάλωσε με την ιδέα ότι θα πεθάνει νέα από μια σπάνια αρρώστια, ακριβώς όπως η μητέρα της. Αυτή η ιδέα την έκανε υποχόνδρια, φοβική με τη ζωή και εμμονική με τον θάνατο.

Τώρα, στα 33 της, μαθαίνει από τον Αλέξανδρο (Γιάννη Τσιμιτσέλη), διακεκριμένο νευρολόγο, ότι έχει μόνο έξι μήνες ζωής και ο φόβος της επιβεβαιώνεται. Όμως, αντί να καταρρεύσει, απελευθερώνεται. Αυτό για το οποίο προετοιμαζόταν μια ζωή είναι ξαφνικά μπροστά της και σκοπεύει να το αντιμετωπίσει, όχι απλά γενναία, αλλά και με απαράμιλλη ελαφρότητα.

Η Κατερίνα, που μια ζωή φοβόταν τον θάνατο, τώρα ξεπερνάει μεμιάς τις αναστολές και τους αυτοπεριορισμούς της και αρχίζει, επιτέλους, να απολαμβάνει τη ζωή. Φτιάχνει μια λίστα με όλες τις πιθανές και απίθανες εμπειρίες που θέλει να ζήσει πριν πεθάνει και μία-μία τις πραγματοποιεί…

Η Κατερίνα ξεχύνεται στη ζωή σαν ορμητικό ποτάμι που παρασέρνει τους πάντες γύρω της: από την οικογένειά της και την κολλητή της Κέλλυ (Ελπίδα Νικολάου) μέχρι τον άπιστο σύντροφό της Δημήτρη (Σταύρο Σβήγγο) και τον γοητευτικό γιατρό Αλέξανδρο, αυτόν που έκανε, απ’ ό,τι όλα δείχνουν, λάθος διάγνωση και πλέον προσπαθεί να μαζέψει όπως μπορεί τα ασυμμάζευτα.
Μια τρελή πορεία ξεκινάει με σπασμένα τα φρένα και προορισμό τη χαρά της ζωής και τον απόλυτο έρωτα. Θα τα καταφέρει;