Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου από τις 11:45 έως και τις 15:00, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» με τη Ζήνα Κουτσελίνη, θα γίνει αφιέρωμα στο Σωματείο ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο μοιράζεται την αλήθεια του με τις ΑΛΗΘΕΙΕΣ μας, σε ένα 3ωρο αφιέρωμα στο έργο ζωής, που προσφέρει για περισσότερα από 30 χρόνια! Μικροί ήρωες και γονείς- «φύλακες άγγελοι» με ελπιδοφόρα χαμόγελα, αφηγούνται ιστορίες ζωής, που λυτρώνουν και διδάσκουν.

Ζωντανά στο στούντιο θα είναι ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και η νεανική χορωδία του ωδείου Κόνταλυ. Επίσης, στο πλατό θα βρεθούν παιδάκια από το 2Ο νηπιαγωγείο Ερμιόνης, που στηρίζουν τον σύλλογο. Μαζί μας θα είναι και παιδάκια, μικροί ήρωες, που νοσούν όμως δεν χάνουν το λαμπερό χαμόγελό τους.

 

Την περσινή σεζόν η Ζήνα Κουτσελίνη είχε επισκεφτεί τον Ξενώνα Ελπίδα και είχε συναντήσει μια γενναιά μάνουλα, τη Μαρίνα, μαζί με τον γιο της, τον Γρήγορη. Η εικόνα της Μαρίνας αγκαλιά με τον Γρήγορη είχε συγκινήσει όλη την Ελλάδα. Η πρόεδρος του Σωματείου Ελπίδα Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, είχε ευαισθητοποιηθεί και είχε στείλει την επόμενη ημέρα προβολής της εκπομπής μας το δώρο, που είχε ζητήσει ο μικρός Γρηγόρης από τον Άγιο Βασίλη, μια κουζίνα για να μαγειρεύει. Ο Γρηγόρης έδινε για αρκετά χρόνια μια τιτάνια μάχη με τον καρκίνο αλλά έφυγε από τη ζωή.

 

Η Ζήνα Κουτσελίνη ξεναγείται από τον Ευγένιο Γουσέτη, Αιματολόγο- Ογκολόγο, στο Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής θεραπείας, όπου θα δούμε τα νέα μηχανήματα, που βοηθούν τα παιδιά ώστε να μην υποφέρουν στις θεραπείες τους και να επιτευχθεί ο στόχος της πρόεδρου της ΕΛΠΙΔΑΣ, κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, τέσσερα στα τέσσερα παιδιά να γίνονται καλά.

Επίσης, επισκέπτεται τον Ξενώνα Ελπίδα και συνάντα τον Μιχάλη, μπαμπά της 5χρονης Εβίτας, που νοσεί αλλά και την Ιζέλλα, ένα αποθεραπευμένο παιδί, που η ιστορία της κρύβει μεγάλες αλήθειες.

Επιπλέον στην εκπομπή θα δούμε:

-Τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, που λειτουργεί μέσα στον Ξενώνα από το 2000 για τα παιδιά, που νοσούν, οι οποίοι μιλούν για τις ψυχοκοινωνικές δράσεις του σχολείου, για την αγάπη αλλά και για τη περηφάνια, που νιώθουν για τους μαθητές τους.

Τη Ζωή, ένα αποθεραπευμένο παιδί, που σήμερα, στα 30 της χρόνια, είναι δασκάλα στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού

Μητέρες παιδιών που νοσούν και φιλοξενούνται στον Ξενώνα Ελπίδα. Μιλάνε για την προσωπική τους ιστορία και τη στήριξη που έλαβαν από την «Ελπίδα», σε αυτή τη μάχη ζωής, που δίνουν τα παιδιά τους καθημερινά.

Επίσης, θα προβληθεί βίντεο με τις εγκαταστάσεις νοσοκομείου – πως ξεκίνησε από τα θεμέλια και πως είναι σήμερα.

 

Στο μεταξύ λόγω των Χριστουγεννιάτικων εορτών η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» που προβάλλεται από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 11:45 με τη Ζήνα Κουτσελίνη, δεν θα μεταδοθούν τη Δευτέρα 26/12/22 και την Παρασκευή 6/1/23.

Αλήθειες με τη Ζήνα στο Star: Δείτε το τρέιλερ της εκπομπής

Όλες οι ειδήσεις

Επιστρέφουν οι Παγιδευμένοι!

ΑΕΚ: Αυτό είναι το μεγαλύτερο δίλημμα του Αλμέιδα

ΑΝΤ1: Αυτό είναι το εορταστικό πρόγραμμα του σταθμού