Η Amanda Tenfjord θα μας εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό Eurovision 2022 που θα διεξαχθεί στο Τορίνο.  Το φετινό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 10 μέχρι τις 14 Μαΐου και η είδηση έγινε γνωστή κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ Ιταλικού Τραγουδιού του Σαν Ρέμο. Το ελληνικό τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει μιλά για μια αγάπη που έχει τελειώσει και τα γυρίσματα για το βίντεο κλιπ έγιναν στην Σύμη και ολοκληρώθηκαν την εβδομάδα που πέρασε. Μάλιστα πραγματοποιήθηκε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Στην Σύμη έγινε και η φωτογράφιση για το εξώφυλλο του single, η οποία κινείται στο ίδιο concept με το clip.

Η παρουσίαση του τραγουδιού θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου. Βέβαια είναι πολύ πιθανό να γίνει και μέσα στον Φεβρουάριο.

Η παρουσίαση θα γίνει μέσω εκπομπής ή μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Την ακριβή ημερομηνία θα την ανακοινώσει η ΕΡΤ.

Eurovision 2022: Γιατί ενοχλήθηκαν οι Τούρκοι;

Όπως αναφέραμε και παραπάνω η 24χρονη Αμάντα τις προηγούμενες μέρες μετέβη στην Σύμη, για να πραγματοποιήσει τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ. Αυτό όμως προκάλεσε τις αντιδράσεις της Τουρκίας.

Οι Τούρκοι εμφανίζονται ενοχλημένοι από την επιλογή του νησιού καθώς πιστεύουν ότι η Ελλάδα χρησιμοποιεί τον θεσμό για πολιτικούς σκοπούς.

Ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Παπακαλοδούκας κλήθηκε να σχολιάσει τα γεγονότα. «Καλό θα είναι εμείς να κάνουμε την δουλειά και να διαφημίσουμε το νησί μας και την Ελλάδα. Οι Τούρκοι μπορούν να λένε ότι θέλουν εξάλλου και οι ίδιοι ξέρουν ποια είναι η αλήθεια. Δεν συμφέρει κανέναν να ανεβάζουμε τους τόνους. Είναι ένα ανόητο δημοσίευμα. Να ευχηθούμε τα καλύτερα για το τραγούδι μας».