Μήνυση εναντίον του Ηλία Γκιώνη κατέθεσε ο Δημήτρης Φιντιρίκος. Ο Ηλίας Γκιώνης μίλησε στο Πρω1νό του ΑΝΤ1 και ενημέρωσε πως δεν του έχει κοινοποιηθεί κανένα έγγραφο. Ο ίδιος δήλωσε πως ενημερώθηκε από τα μέσα.

Ο Ηλίας Γκιώνης, δήλωσε πως δεν κρύβεται, αλλά φρόντισε να μείνει κάπου προφυλαγμένος. Δεν τον απασχολεί η διαδικασία του αυτοφώρου. Ανησυχεί για την ασφάλειά του και την ασφάλεια των δικών του, γιατί δέχεται αρκετές απειλές. Δεν ήθελε να πει περισσότερα για τις απειλές και ποιοι τον απειλούν.

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον Ηλία Γκιώνη: «Δεν φοβάμαι, θα το αποδείξω όπως το αποδεικνύω μέχρι τώρα. Για μένα αυτό το πράγμα δεν έχει να κάνει ούτε με μένα, ούτε με το τι θα πει ο κόσμος. Έχει να κάνει, ξεκινάει από την κοπέλα που βιάστηκε και για όλα τα υπόλοιπα θύματα που εμένα με εμπιστεύτηκαν και μου είπαν, Ηλία πρέπει να το βγάλουμε και θα κάνουμε ότι μπορούμε γι’ αυτό».

Στη συνέχεια, δήλωσε πως ακόμα και μέχρι χθες το βράδυ (16.01.2022), διάφοροι συνέχιζαν να διοργανώνουν πάρτι και να καλούν κορίτσια. Τα πάρτι δεν αφορούν μόνο την Θεσσαλονίκη, αλλά και την Αθήνα. Οι διοργανωτές των πάρτι αυτών είναι από διάφορους κλάδους. Ξέρει έξι, όπως είπε, διοργανωτές. Μίλησε για αθλητές της πυγμαχίας, παίκτες ριάλιτι και επιχειρηματίες.

Ακόμα, είπε πως έχει φωτογραφίες από deals. Τα deals είναι συμφωνίες, όπου κάποιοι διαλέγουν κοπέλες από τα social media και τις θέλουν στα πάρτι τους. Κάποιες κοπέλες είχαν παλαιότερα κοινοποιήσει κάποια deals κι ακόμα και σήμερα έχουν δικαστικές διαμάχες με τους συγκεκριμένους κυρίους.

Η αστυνομικές αρχές δεν τον έχουν καλέσει να καταθέσει. Ο Ηλίας Γκιώνης φοβάται να εμπιστευτεί την ελληνική αστυνομία. Θεωρεί πως κάποιοι αστυνομικοί είναι επίορκοι και θα καλύψουν άτομα, προς ιδίον συμφέρον. Ακόμα μίλησε και για πολιτικούς που ανήκουν στο κύκλωμα αυτό ή συμμετέχουν σε αυτά τα πάρτι.