Γιατί η influencer Χριστίνα Μπόμπα και το στήθος της στο Instagram της απασχόλησαν τα Social Media; Πραγματικά απορούμε και εμείς! Είμαστε πλέον στην εποχή του «φαίνεσθαι» και της εικόνας. Τα social media είναι πλέον κομμάτι της ζωής μας και για πολλούς ανθρώπους είναι μέρος της δουλειάς τους ή ακόμη και η ίδια η δουλειά τους! Ο κόσμος μας έχει κατακλειστεί από Influencers ή μάλλον από wannabe Influencers και από ανθρώπους, που κρύβονται πίσω από ψεύτικα προφίλ για διάφορους λόγους.

Μπορεί κάποιοι να δημιουργούν ψεύτικα προφίλ, απλά και μόνο, για να παίρνουν μέρος στα χιλιάδες giveaways που κατακλύζουν καθημερινά τα feeds μας. Τα giveaways και οι διαγωνισμοί είναι ένα κομμάτι της δουλειάς ενός Influencer και μέρος της διαδικασίας να αποκτήσουν followers (υπάρχουν και βέβαια αυτοί που αγοράζουν followers). Υπάρχουν βέβαια και τα ψεύτικα κλειδωμένα προφίλ, που κρύβονται πίσω από έναν υπολογιστή ή κινητό απλά και μόνο για να βγάζουν τη χολή τους και τα νεύρα τους στα social media. Όλη αυτή η χολή όμως είναι δικαιολογημένη επειδή ο άλλος έχει ανοιχτό προφίλ και δίνει δώρα? Είναι αποδεκτό να βρίζεις μια μάνα για το αν είναι σωστή και για το πως μεγαλώνει το παιδί της? Για το τι θα φορέσει κάποιος?

Για το αν αυτό που φοράει τον χαρακτηρίζει κιόλας? Ποιοι είναι όλοι αυτοί που κράζουν χωρίς αύριο? Είναι οι δικαστές των social media? Και αν είναι όντως δικαστές (μη σας πω και ο θέος για να κρίνουν τα πάντα) γιατί δεν ανοίγουν και αυτοί τους δικούς τους λογαριασμούς για να μπορέσουμε και εμείς να τους κρίνουμε. Παλιά, οι Influencers από το φόβο τους να μην χάσουν τους followers τους, θα σιωπούσαν και δεν θα ασχολιόντουσαν δημόσια. Πλέον όμως η εποχή άλλαξε και δεν σιωπούν, αντίθετα το γνωστοποιούν και μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να χάνουν την ουσία, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις έχει νόημα αυτή η δημόσια πλέον γνωστοποίηση. Γενικά πιστεύω ότι όλο το internet πλέον είναι ένας δημόσιος χώρος αλληλοκατηγορίας για πάσης φύσεως θεμάτων που μας απασχολούν.

Influencer: Υπάρχει πάντα το unfollow!

Δεν θέλω να είμαι αφοριστική για τα social media μιας και εγώ τα χρησιμοποιώ για την διασκέδαση μου και την ενημέρωση μου αλλά μέχρι εκεί. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί για μια φωτογραφία, που θα ανεβάσει κάποιος από κάτω να πρέπει να γίνει πόλεμος, όπου κάποιοι θα κρίνουν θετικά και κάποιοι δύστυχοι θα πρέπει να πουν τη βλακεία τους. Παιδιά για εσάς, που δεν σας αρέσει κάτι υπάρχει πάντα το Unfollow δεν θα πεθάνουν, αν σταματήσετε να τους ακολουθείτε. Πιστέψτε με δεν τους νοιάζει!

Όλο αυτό εξηγεί κάποια πράγματα, ότι όλοι αυτοί που κρύβονται πρώτον δεν έχουν ζωή, δεύτερον δεν είναι ευχαριστημένοι με τη ζωή τους και τρίτον είναι άνθρωποι θυμωμένοι και κάπου πρέπει να βγάλουν την οργή τους, οκ έχετε προβλήματα (όλοι έχουμε) αλλά αυτό δε δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να κρίνει. Βέβαια υπάρχει πάντα και η άλλη πλευρά, που απλά δεν ασχολείται με τα κακόβουλα σχόλια και συνεχίζει αυτό που κάνει, απλά αγνοώντας τα. Μια τέτοια περίπτωση είναι η Ελένη Μενεγάκη, που αποφεύγει να απαντήσει σε οποιοδήποτε κακόβουλο σχόλιο και αυτή είναι η στάση ζωής της.

Ο καθένας κάνει αυτό που θεωρεί σωστό για τον εαυτό του, απλά και να απαντάς μπορεί στην ουσία να μην σου προσφέρει τίποτα αλλά αντίθετα να είναι πολύ ψυχοφθόρο. Κλείνοντας το μόνο που θα ήθελα να τονίσω είναι ρε παιδιά get a life, η ζωή είναι πολύ μικρή για να κρυβόμαστε πίσω από ένα κινητό.